Redactia.ro
Home » Știri » Sancțiuni pentru fiicele lui Vladimir Putin! Ce pregătește Uniunea Europeană după masacrul de la Bucea

Sancțiuni pentru fiicele lui Vladimir Putin! Ce pregătește Uniunea Europeană după masacrul de la Bucea

Vladimir Putin nu renunță sub nicio presiune la invazia din Ucraina. După sancțiuni dure din partea Uniunii Europene, președintele rus s-a arătat nemișcat în privința războiului. Acum însă, Uniunea Europeană vrea să aplice sancțiuni și pentru fiicele lui Vladimir Putin.

Uniunea Europeană vrea sancțiuni pentru fiicele lui Vladimir Putin

Uniunea Europeană intenționează să aplice sancțiuni și fiicelor președintelui rus Vladimir Putin, transmite agenția de știri americane Bloomberg pe surse. Potrivit acesteia, fiicele președintelui Vladimir Putin ar fi fost deja incluse pe lista cu mai multe personalități din Rusia care sunt vizate de sancțiuni. Pe aceeași listă s-ar mai afla politicieni, magnați și membri ai familiilor acestora, precum și propagandiști putinști.

Noile sancțiuni vin în urma imaginilor sângeroase care au împânzit lumea, imagini din suburbiile din jurul Kievului, unde autoritățile ucrainene au descoperit cadavre de civili, morminte și alte dovezi ale atrocităților comise de soldații ruși.

Kremlinul a negat că este responsabil de masacrul de la Bucea

Kremlinul neagă că armata rusă este implicată în uciderea civililor din Bucea ucraineană, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. El a mai spus că Rusia este în favoarea discutării situației de la Bucea la cel mai înalt nivel, scrie Interfax.

În replică, președintele Comisieiei Europene Ursula von der Leyen a spus că „aceste atrocități nu pot fi și nu vor fi lăsate fără răspuns”.

”Credem că acest subiect ar trebui discutat la cel mai înalt nivel posibil, așa că a existat inițiativa noastră de a lua în considerare acest subiect la Consiliul de Securitate al ONU. Știm că această inițiativă a fost blocată. (…) Diplomaticii noștri vor continua eforturile active pentru a trece această problemă pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate. Subiectul este prea serios”, susține Peskov, deși nimeni din cadrul ONU nu a afirmat că nu dorește analizarea masacrului de la Bucea, ba din contră, au condamnat ferm oroarea produsă în Ucraina.

Kremlinul a susținut că filmările cu civilii uciși la Bucea ar fi imagini trucate. Asta în timp ce masacrul a fost văzut de jurnaliștii din presa internațională, cu proprii ochi.

Pentru a veni cu dovezile pe masă, jurnaliștii i-au atras atenția lui Peskov și asupra faptului că jurnaliştii din presa internațională au fost prezenți în Bucea și au folosit materiale video filmate personal în reportajele lor. El a fost întrebat dacă Kremlinul consideră și aceste videoclipuri ca fiind false. Pus în dificultate, Peskov nu a mai știut ce să răspundă și a încercat să iasă din încurcătură afirmând că el nu știe despre aceste filmări.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: