Redactia.ro
Home » Știri » Sandvișurile de la școala din Sibiu, un posibil focar de infecție. Noile „rețete” pot conține fire de păr sau chiar muște

Sandvișurile de la școala din Sibiu, un posibil focar de infecție. Noile „rețete” pot conține fire de păr sau chiar muște

GALERIE FOTO (2)

În lumea dezechilibrată a educației românești, securitatea și calitatea mâncării servite elevilor sunt aspecte vitale. Cu toate acestea, recent, o școală din Biertan, județul Sibiu, a fost zguduită de un scandal alimentar.

Copiii care frecventează această instituție au reclamat găsirea de păr și muște în sandvișurile furnizate de o anumită companie. De la acest incident, s-a declanșat un adevărat război al acuzațiilor între autoritățile locale și firma furnizoare de alimente.

Rețetele sandvișurilor pentru elevi conțin „ingrediente” nonconformiste

În ultima perioadă, la o școală din Biertan, elevii au descoperit cu stupoare elemente neobișnuite în sandvișurile lor zilnice. Primarul localității a confirmat plângerile, indicând faptul că părul și muștele erau prezente în alimentele distribuite copiilor. Acest lucru nu a fost singura problemă raportată, autoritățile constatând și erori în etichetarea produselor alimentare. În urma descoperirii, un adevărat scandal a izbucnit între autoritățile locale și compania furnizoare de alimente.

Primarul localității Biertan a acuzat firma de neglijență și nerespectarea standardelor de igienă alimentară. Pe de altă parte, firma a negat vehement aceste acuzații, sugerând că primarul ar fi plasat personal firele de păr pentru a denigra compania de la licitațiile ulterioare. Declarațiile oficiale oferite de primar denotă că le oferă elevilor totală dreptate..

„Primele probleme au fost legate de faptul că avizul de însoțire a mărfii nu conținea declarația de conformitate care să confirme calitatea produselor. Apoi, etichetarea era greșită, scria că firma aduce ceva și de fapt aducea altceva. (…) Altă problemă este faptul că mai mulți copii au reclamat faptul că au găsit chiar fire de păr în sandviș, avem fotografiile, au găsit chiar și o musculiță într-un sandviș. Am anunțat de luni DSP Sibiu (…)  A doua zi, când am găsit fire de păr, am făcut sesizare la DSVA Sibiu, DSVA Mureș. Instituțiile care verifică calitatea produselor și conformitatea a ceea ce livrează trebuie să confirme aceste nereguli pentru a sista contractul. Avem confirmări și de la Protecția Consumatorului că vor veni să vadă și ei care este situația.”, a declarat primarul sibian pentru turnulsfatului.ro.

Primarul, pus sub semnul minciunii

Cu toate că din declarații și poze pare că primarul nu dorește altceva decât dreptate pentru elevii sibieni, adevărul ar fi altul. Într-o încercare de a clarifica situația, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a efectuat o inspecție la școala respectivă. În urma verificării, DSP a declarat că nu au fost constatate deficiențe în ceea ce privește aspectele reclamate. Această constatare atârnă greu în întregul scandal. Autoritățile locale și firma furnizoare se acuză reciproc de falsificare și neglijență.

Scandalul alimentar de la școala din Biertan a generat o reacție publică puternică și îngrijorare în rândul părinților și comunității locale. Siguranța și calitatea alimentației copiilor sunt subiecte sensibile, iar astfel de incidente pot deteriora încrederea în instituțiile responsabile cu furnizarea hranei pentru școli.

„Având în vedere că principalul aspect reclamat a fost calitatea necorespunzătoare a sandvișului oferit și probleme legate de etichetarea produsului am redirecționat reclamația atât către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș (calitatea alimentelor), cât și către OPC Mureș (probleme de etichetare și altele) care au competența de verificare și dispunerea de măsuri pe aceste aspecte.”, a fost mesajul transmis oficial de directorul DSP Sibiu, Horațiu Cojocaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: