Redactia.ro
Home » Stil de viață » Săptămâna viitoare începe Postul Paștelui. Cât durează și în ce zile se poatre mânca pește

Săptămâna viitoare începe Postul Paștelui. Cât durează și în ce zile se poatre mânca pește

Cum arată meniul de post pe o săptămână la mănăstire? Trebuie să încerci și tu

Ortodocșii de pe glob se pregătesc pentru a începe unul dintre cele mai semnificative și extinse posturi dictate de tradiția lor spirituală: Postul Mare premergător Paștelui. Această perioadă este dedicată meditației, restricției alimentare și rugăciunii intense, ca pregătire pentru celebrarea Învierii Mântuitorului. Pe parcursul acestui interval sacru, credincioșii sunt îndemnați să practice abstinența de la alimente specifice și să se dedice purificării atât spirituale cât și fizice.

Săptămâna viitoare începe Postul Paștelui

Postul Mare din 2024 începe luni, 18 martie și ținp până sâmbătă, 4 mai.

Această perioadă de post este nu doar o abstinență de la alimentele de origine animală, carne, ouă, lapte și derivatele acestora, ci și o invitație la reflexie, generozitate și apropiere de semeni, subliniind valori ca iertarea și compasiunea. În mijlocul restricțiilor alimentare, Biserica Ortodoxă oferă credincioșilor anumite zile de respiro, momente așteptate cu nerăbdare, în care consumul de pește este permis, marcând evenimente deosebite din calendarul religios.

Cât durează și în ce zile se poatre mânca pește

Prima dintre acestea este sărbătoarea Bunei Vestiri pe 25 martie, ziua în care creștinii comemorează anunțul îngerului Gavriil către Fecioara Maria despre nașterea viitorului Mântuitor, Iisus Hristos. Acesta este un timp de bucurie și recunoștință, celebrat printr-o întrerupere temporară a abstinenței de la pește.

A doua ocazie este Duminica Floriilor, pe 28 aprilie, rememorând intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, un preludiu al evenimentelor pascale ce urmează. Aceste zile nu doar că aduc un respiro în rigorile postului, dar și întăresc legătura comunității cu tradițiile și învățăturile creștine.

Prin urmare, Postul Paștelui din 2024 reprezintă nu numai o provocare spirituală și fizică pentru credincioși, ci și o oportunitate de a reflecta asupra valorilor fundamentale ale credinței, de a se pregăti sufletește pentru sărbătoarea Învierii și de a celebra, în momentele de dezlegare la pește, darurile și binecuvântările vieții, în conformitate cu tradițiile Bisericii Ortodoxe.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: