Redactia.ro
Home » Știri » Săptămâna viitoare sosesc în România 4 milioane de măști, mănuși sterile și costume de protecție

Săptămâna viitoare sosesc în România 4 milioane de măști, mănuși sterile și costume de protecție

Săptămâna viitoare sosesc în România 4 milioane de măști, mănuși sterile și costume de protecție

Săptămâna viitoare sosesc în România 4 milioane de măști, mănuși sterile și costume de protecție. Ministrul Sănătății a anunțat miercuri că săptămâna viitoare vor sosi în România 25 de tone de dezinfectanți, măști, mănuși sterile și costume de protecție.

Săptămâna viitoare sosesc în România 4 milioane de măști, mănuși sterile și costume de protecție

Victor Costache, ministrul Sănătății a declarat miercuri la audierile din comisiile parlamentare reunite că vor ajunge în țară în cursul săptămânii viitoare 25 de tone de dezinfectanși, 300.000 de perechi de mănuși sterile, 4.500 de teste, 3.000.000 de măști și 300.000 de costume de protecție.

De asemenea, acesta a precizat că de aproape trei săptămâni s-au implementat centre de carantină în România.

Coronavirus în România

„În momentul de faţă sunt 35 de persoane pe tot teritoriul României în centrele de carantină de la nivel naţional. (…) La nivel naţional s-au făcut aproximativ 500 de testări în contextul anchetelor epidemiologice. Vă reamintesc că pe 4 februarie s-a emis o OUG în ceea ce priveşte actualizarea şi completarea stocurilor de măşti, echipamente de protecţie, biocide, aparate şi consumabile necesare spitalelor în acest context şi achiziţia este girată Ministerul de Finanţe şi este în curs. Pentru a accelera acest proces, am obţinut o linie de finanţare pentru UNIFARM şi săptămâna viitoare – deci în săptămâna viitoare cu termen 11 şi 12 martie – vom avea pe teritoriul României 25 tone de dezinfectanţi, 300.000 perechi mănuşi protecţie sterile, 4.500 de teste noi de testare – baterii de teste, 3.000.000 de măşti, 300.000 costume protecţie”, a spus ministrul.

Depistarea coronavirusului în România

Victor Costache a vorbit și despre faptul că în țară există capacitatea de diagnosticare a coronavirusului în București, dar și la Iași, Constanța, Cluj, Timișoara și Craiova.

Avem capacitate de primire, diagnostic şi testare la nivel naţional în următoarele centre – două centre din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Cluj, Timişoara şi, de ieri după amiază, Craiova”, a susţinut ministrul propus.

În ceea ce privește o posibilă criză a migranților, ministrul sănătății a declarat că se va propune achiziționarea în regim de urgență de unități modulare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: