Redactia.ro
Home » Stil de viață » Sărbătoare sâmbătă 9 septembrie 2023. Sfinții părinți Ioachim și Ana. Ce să nu faci astăzi ca să ai belşug

Sărbătoare sâmbătă 9 septembrie 2023. Sfinții părinți Ioachim și Ana. Ce să nu faci astăzi ca să ai belşug

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, este Sărbătoare cu cruce neagră pentru creştinii ortodocşi de Sfinţi Părinţi Ioachim şi Ana. În fiecare an, pe 9 septembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Ioachim şi Ana, părinţii Fecioarei Maria.

Sfânta Ana a fost fiică de preot, în timp ce Sfântul Ioachim a făcut parte din neamul lui David.

Cei doi nu puteau avea copii

Din cauza faptului că cei doi nu puteau avea copii, i-au făcut pe ceilalţi să creadă că familia lor este blestemată. În societatea iudaică, familiile care nu aveau copii erau socotite ca nefiind binecuvântate de către Dumnezeu.

După rugăciuni arzătoare, celor doi li s-a dăruit o fiică, care avea să fie Fecioara Maria.

Pentru că își duceau viața în post și în rugăciune Dumnezeu a ascultat rugăciunile lor și l-a trimis pe îngerul Gavriil să le de-a de veste despre nașterea Mariei “prin care se vor binecuvânta toate semințiile pământului”.

Nu este o zi de praznic obișnuit în care să se pomenească trecerea sfinților în rândul celor drepți este o zi de cinstire a perechii binecuvântate aleasă de Hristos pentru a fi părinții maicii sale, Stăpâna noastră de Dumnezeu născătoare și Pururea Fecioară Maria.

Tradiţii şi obiceiuri de Sfinţii Ioachim şi Ana

De sărbătoarea Sfinţii Ioachim şi Ana, femeile nu au voie să spele cu mâna. Se consideră lipsă de respect către mama Fecioarei Maria. Femeile care nu vor respecta acest lucru, se spune că sărăcesc

Potrivit tradiţiei, se mai spune că, dacă eşti copil, nu ai voie să-ți superi părinții, iar dacă ești părinte, nu ai voie să-ți superi copilul, altfel Sfânta Ana se va supăra.

De asemenea, munca câmpului sau orice are legătura cu munca în gospodărie este interzisă. Cei care nu vor respecta vor fi pedepsiți cu somnul lung al morții.

Obiceiul spune că în această zi este bine ca bătrânii să ungă frunțile pruncilor cu apă sfințită. Un alt obicei este să cumperi pentru cei mici, mai ales, un cadou, fie unui copil sărman, fie celui din familie.

Când vorbim de superstiții și despre ce să nu faci pe 9 septembrie, putem spune că este ziua în care nu este bine să te cerți cu cei din jur. Tot pe 9 septembrie, se mai spune că nu este voie să dai bani cu împrumut și nici să împrumuți cuiva haine din casă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: