Redactia.ro
Home » Știri » Sărutul morții! Un bebeluș a ajuns pe patul de spital după ce o rudă l-a pupat pe buze. Mama povestește înmărmurită ce s-a întâmplat

Sărutul morții! Un bebeluș a ajuns pe patul de spital după ce o rudă l-a pupat pe buze. Mama povestește înmărmurită ce s-a întâmplat

GALERIE FOTO (2)

O mamă din Staindrop, Darlington, County Durham, a avut parte de o experiență de coșmar atunci când fiica ei de doar un an, Kaylah Merritt, a fost internată de urgență în spital timp de patru zile. Motivul? Un sărut aparent nevinovat de la o rudă care suferea de herpes oral. Ceea ce a urmat după acest gest banal a fost un adevărat coșmar medical, cu consecințe dramatice pentru micuța Kaylah și familia ei.

Acest incident alarmant aduce în prim-plan o problemă gravă și adesea subestimată – riscurile la care sunt expuși copiii atunci când adulții nu sunt conștienți de potențialele pericole ale sărutului pe gură. Părinții lui Kaylah, Brogan Thomas și Connor Merritt, au acceptat să împărtășească povestea lor pentru a sensibiliza publicul și pentru a preveni astfel alte tragedii similare.

Sărutul care a declanșat coșmarul

Totul a început atunci când o rudă a micuței Kaylah a decis să o sărute pe buze, fără să știe că suferea de herpes. La scurt timp după acest gest, micuța a dezvoltat o erupție violetă și înfricoșătoare pe tot corpul, resimțind o durere intensă. Pentru părinții săi, aceasta a fost o experiență terifiantă, iar ei nu au ezitat să o ducă la Spitalul Darlington Memorial pentru a primi tratament de urgență.

La spital, medicii au confirmat diagnosticul: Kaylah suferea de „Eczema Herpeticum,” o infecție virală severă cauzată de virusul herpesului. Era evident că gestul aparent nevinovat al sărutului pe buze de la o rudă purtătoare a virusului a dus la această situație dramatică. Micuța Kaylah avea nevoie de două serii de antibiotice și de mai multe creme pentru a-și calma pielea afectată de erupție.

Riscurile ignorate ale sărutului pe gură

Părinții lui Kaylah sunt acum determinați să informeze alți adulți despre riscurile la care se expun copiii atunci când sunt sărutați pe gură. Medicii au fost sinceri în ceea ce privește gravitatea situației, indicând că, în cazuri extreme, această experiență ar fi putut fi fatală pentru micuța Kaylah. Sistemul imunitar al bebelușilor este vulnerabil și fragil, iar orice contact cu un virus periculos poate avea consecințe grave.

Mama lui Kaylah, Brogan Thomas, a relatat:

„Kaylah plângea atât de tare, știam că trebuie să fie în suferință. Eram acasă și mă pregăteam să o bag la baie când am văzut deodată semnele pe picioarele ei. A fost un coșmar înfricoșător, cu erupții cutanate violet peste tot, iar Kaylah plângea. Am fost terifiați. Primul meu gând a fost că ar putea fi ceva legat de meningită, pentru că a trecut prin asta înainte. Logodnicul meu a fost șocat, dar a reușit să rămână calm și să se asigure că și Kaylah este liniștită”.

Medicii au făcut lumină în acest caz

Nu este prima dată când micuța Kaylah se confruntă cu o afecțiune gravă. Cu puțin timp înainte, a supraviețuit meningitei și a necesitat o puncție lombară pentru a putea face față acestei boli. De această dată, părinții au fost avertizați că Eczema Herpeticum putea fi și mai periculoasă. Cu toate acestea, Kaylah a avut noroc că a fost adusă la spital la timp.

„Vreau doar să știe alți părinți că nu trebuie să fii bolnav fizic pentru a le face rău copiilor tăi. Poți să fii purtător al virusului și să îi afectezi în continuare. Riscul poate părea mic, dar consecințele pot fi devastatoare. Este responsabilitatea noastră să ne protejăm copiii și să fim conștienți de potențialele pericole”, a declarat Brogan Thomas, mama micuței.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: