Redactia.ro
Home » Sport » Scandal de dopaj! Două persoane au fost reținute

Scandal de dopaj! Două persoane au fost reținute

Turul Franței, dopaj,

Nici anul acesta nu este liniște după Turul Franței. Două persoane au fost deja reținute, după ce procurorii francezi au demarat o anchetă într-un caz de dopaj.

În urmă cu aproape o săptămână, procurorii francezi au făcut perchiziție în camerele echipei Arkea-Samsic. Cei vizați au fost rutierii Dayer Quintana și Winner Anacona. Au fost controlate și mașinile de concurs ale echipei. Procurorii din Marseille au reținut deja două persoane în acest caz. Medicul echipei Arkea-Samsic și un soigneur. Au fost găsite mai multe substanțe injectabile care ar duce cu gândul la dopaj. Potrivit ziarelor din Franța, rutierii Nairo și fratele său Dayer au fost deja chemați la audieri. Este însă greu de crezut că liderul echipei Arkea, Nario Quintana ar fi apelat la asemenea metode. Rutierul a fost bolnav o perioadă, iar acum a obținut cea mai slabă clasare din 2012.

Ce spune UCI

Federația Internațională a emis deja un comunicat în care condamnă asemenea metode.

„UCI confirmă că a fost în strânsă legătură cu OCLAESP și cu CADF (Cycling Antidoping Foundation) ca parte a operațiunilor legale desfășurate de autoritățile franceze în timpul Turului Franței. UCI sprijină această acțiune”, este o parte din comunicatul Uniunii Cicliste Internaționale.

Nu după mult timp a venit și comunicatul celor de la Arkea-Samsic.

„Investigația a vizat un număr mic de cicliști și persoane care nu fac parte din cadrul echipei. Ne disociem de orice practică de doping. Ne sprijinim cicliștii, dar dacă la finalul anchetei se va dovedi că astfel de practici au avut loc, vom lua imediat măsurile care se impun. Astfel de metode sunt inacceptabile și noi am luptat de la început împotriva acestui flagel”, a spus team managerul echipei, Emmanuel Hubert.

Anul acesta, celebra cursă a fost câștigată de Tadej Pogacar care a dat toate calculele peste cap. Puștiul este cel mai tânăr câștigător al competiției din 1904 până astăzi. Luni, ciclistul din Slovenia a împlinit 22 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: