Redactia.ro
Home » Sport » Tadej Pogacar, cel mai tânăr câștigător al Turului Franței

Tadej Pogacar, cel mai tânăr câștigător al Turului Franței

Turul Franței, Tadej Pogacar, ciclist

Tadej Pogacar a produs marea surpriză și a dat toate calculele peste cap, anul acesta la Turul Franței. Puștiul este cel mai tânăr câștigător al competiției din 1904 până astăzi. Luni, ciclistul din Slovenia a împlinit 22 de ani.

Tadej Pogaca a câștigat Turul Franței. Ultima etapă s-a încheiată la Paris. Astfel, Tadej Pogaca a devenit cel mai tânăr câştigător al celebrei curse. Henri Cornet avea 19 ani în 1904 când a câștigat această competiție. Componentul echipei UAE Emirate a luat încă de sâmbătă tricoul galben. A reușit un timp excelent în contratimpul de la La Plance de Belles Filles. Era a treia etapă câștigată de tânărul rutier. În clasamentul final, l-a devansat pe prietenul său și favoritul cursei, Primoz Roglic (Jumbo), care în acel moment era lider. De asemenea rutierul este și primul sloven care câștigă Turul Franței.

S-ar fi mulțumit și cu locul doi

Sâmbătă după ce a îmbrăcat tricoul galben de lider, tânărul ciclist a declarat că pentru el este suficient și un nesperat loc doi. Tadej Pogacar l-a devansat cu 59 secunde pe Primoz Roglic şi cu 3 min 30 sec. pe australianul Richie Porte (Trek-Segafredo). Turul Franței 2020 a fost cea de a 107-a ediție a competiției. Este unul dintre cele trei mari tururi care au loc anual. Programat inițial să ia startul pe 27 iunie 2020, a fost amânat până pe 29 august 2020 din cauza pandemiei de COVID-19 din Franța. Inițial, organizatorii s-au gândit să anuleze cursa din acest an, însă până la urmă, Uniunea Ciclistă Internațională a decis doar amânarea lui. Giro d’Italia și Vuelta a España se vor desfășura în luna octombrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: