Redactia.ro
Home » Horoscop » Scandal de fraudă la Bacalaureat 2023! S-a aflat cine a publicat subiectele la Limba și Literatura română

Scandal de fraudă la Bacalaureat 2023! S-a aflat cine a publicat subiectele la Limba și Literatura română

cine a publicat subiectele la Limba și Literatura română

S-a aflat cine a publicat subiectele la Limba și Literatura română! Iată detaliile!

Scandal de fraudă la Bacalaureat 2023

Scandalul privind fraudă de la Bacalaureatul din 2023 a căpătat o amploare considerabilă odată cu apariția subiectelor de la proba scrisă la Limba și Literatură Română pe internet, chiar în timpul desfășurării examenului. Ministerul Educației a demarat o anchetă exhaustivă pentru a identifica persoană responsabilă de această acțiune.

Conform informațiilor primite, se pare că subiectele la proba de română au fost publicate în spațiul public de către un membru al comisiei. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Florin Lixandru.

Acesta a subliniat că procesul de extragere a subiectelor este unul securizat, iar acum se desfășoară o anchetă pentru a identifica persoană care a făcut publice subiectele.

În ceea ce privește incidentul de la Liceul Șincai, unde o elevă a fost supusă să-și dea jos pantofii înainte de a intră în sala de examen, Lixandru a menționat că se presupune că această avea subiectele scrise în interiorul încălțămintei.

Care este procedura

Secretarul de stat din Ministerul Educației a explicat modul în care se procedează în cazul subiectelor de la Bacalaureat. Sunt extrase două numere, corespunzătoare celor două variante de subiecte: una susținută de elevi și una de rezervă. Această operațiune are loc la ora 5:00 dimineață. Odată finalizate variantele de subiecte, acestea sunt încărcate pe un server securizat și monitorizat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), a precizat Lixandru.

„In dimineata zilei de 26, la ora 6.00, s-a extras numarul corespunzator celor doua variante de subiect. Subiectul care s-a sustinut de catre toti candidatii si subiectul de rezerva. Asa ca la ora 5.00, inainte de ora 6.00, nu se putea sti care va fi varianta de subiect.

Odata finalizate aceste variante de subiecte, ele sunt incarcate pe un server securizat, monitorizat de STS, la care nu are acces decat administratorul de retea”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației Florin Lixandru, realateză playtech.ro.

Membrul Comisiei care a publicat subiectele este anchetat

Acesta a abordat problema apariției subiectelor în spațiul public în timp ce elevii încă susțineau examenul, menționând că persoana responsabilă pentru fotografiere și încărcarea acestora pe internet va fi supusă unei anchete, iar în funcție de circumstanțe, s-ar putea iniția chiar o cercetare penală.

„A fost un caz in care subiectele au aparut in presa la 10.15. O persoana dintr-o comisie a transmis o poza cu subiectul.

Persoana respectiva este cercetata, anchetata. Va suporta consecintele potrivit legii. Daca este cazul, mergem pana la cercetare penala”, a raspuns Florin Lixandru, conform sursei citate.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: