Redactia.ro
Home » Știri » Scandal în Biserica Ortodoxă. Teodosie, replică dură pentru Patriarhul Daniel: „Doar Dumnezeu îmi poate da sancțiuni”

Scandal în Biserica Ortodoxă. Teodosie, replică dură pentru Patriarhul Daniel: „Doar Dumnezeu îmi poate da sancțiuni”

Scandal în Biserica Ortodoxă.

Scandal în Biserica Ortodoxă. După ce Patrirahul Daniela l-a criticat printr-o scrisoare pe Arhiepiscopul Teodosie pentru atitudinea sa pe durata pandemiei de coronavirus, cel din urmă a reacționat și i-a transmis pontifului că a avut o atitudine creștină și că singurul care i-ar putea da sancțiuni este Dumnezeu.

Scandal în Biserica Ortodoxă. Teodosie, replică dură pentru Patriarhul Daniel: „Doar Dumnezeu îmi poate da sancțiuni”

Scandal în Biserica Ortodoxă. Tensiuni la conducerea Bisericii Ortodoxe Române după ce Patriarhul Daniel l-a criticat dur pe Arhiepiscopul Tomisului. Este prima dată, când apar critici dure din partea Patriarhului Daniela la adresa unui arhiepiscop din România. Înalt PreaSfințitul Teodosie din Constanța este acuzat de conducătorul bisericii ortodoxe române că are o atitudine greșită. Teodosie a fost criticat și pentru atitudindea provocatoare din timpul pandemiei care a afectat imaginea bisericii, pentru prejudiciile financiare aduse Patriarhiei Române prin datorii de jumătate de milion de lei, dar și pentru încurajarea plagiatului. Așadar, conducerea BOR i-a refuzat avansarea la titlul de mitropolit, cum își dorea Teodosie și i-a recomandat arhiepiscopului smerenie și unitate.

Acum, a venit rândul arhiepiscopului Teodosie să-și spună părerea și să-i răspundă liderului BOR. Vineri, ÎPS Teodosie a declarat publică că a făcut solicitarea de a deveni mitropolit la cererea credincioșilor și că are inclusiv scrisoarea din diaspora pentru acest lucru.„Aveam cu mine mii de oameni, nu pentru mine, nu pentru a deveni vedetă. Eu am vrut să fiu în rugăciune și voi fi și după pandemie. Am decis să slujesc Sfânta Liturghie în fiecare zi, ce e rău în asta?”, a spus el.

Mai mult, ÎPS Teodosie consideră că a avut o atitudine creștină și că oamenii l-au urmat. Întrebat dacă se teme că va fi sancționat de conducerea BOR, arhiepiscopul a răspuns: „Nu vorbim de sancțiuni, vorbesc de ce e pozitiv. Doar Dumnezeu poate să îmi dea sancțiuni, numai de sancțiunea lui Dumnezeu mă tem”.

ÎPS Teodosie nu se va retrage

Arhiepiscopul de la malul mării a declarat că nu intenționează să se retragă și că nu crede că solicitarea de ridicare în rang a fost refuzată din cauza comportamentului său. „Dacă Dumnezeu va voi, va fi mitropolie”, a adăugat el.

Totodată, Teodosie a declarat că nu este interesat să devină patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Declarația de presă a venit după ce, vineri, documentul din partea Patriarhiei a fost trimis de cancelaria Sfântului Sinod din încredințarea Patriarhului Daniel. „Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie.În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc”, se arată în document.

ÎPS Teodosie este criticat pentru atitudinea sa și pentru reacțiile sale venite în timpul pandemiei de coronavirus. Teodosie conduce Arhiepiscopia Tomisului de 20 de ani și s-a remarcat, prin acțiuni și declarații controversate legate de coronavirus. Anul trecut a organizat o slujbă de Oaște, la mai bine de la o lună de cea care avusese loc în starea de urgență anti-COVID19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: