Redactia.ro
Home » Monden » Scandal în lumea muzicii populare! Sofia Vicoveanca le-a taxat dur pe cele care îi cântă melodiile: ”Nici măcar nu le cântă ca lumea”

Scandal în lumea muzicii populare! Sofia Vicoveanca le-a taxat dur pe cele care îi cântă melodiile: ”Nici măcar nu le cântă ca lumea”

Sofia Vicoveanca, figura emblematică a muzicii populare românești, a afirmat cu fermitate că pe parcursul întregii sale cariere artistice a cântat exclusiv piesele sale. Artista a subliniat că respinge ideea ca alți interpreți să preia melodiile sale, considerând că aceste creații muzicale sunt strâns legate de propria sa identitate și exprimare artistică.

De-a lungul anilor, Sofia Vicoveanca a devenit conștientă de dorința unor tineri artiști de a interpreta și de a se inspira din repertoriul său. Cu toate acestea, ea a menționat că nu dorește să ofere permisiunea pentru preluarea sau reinterpretarea pieselor sale, chiar și în condițiile în care această practică este obișnuită în industria muzicală.

Sofia Vicoveanca, în război cu noua generație

Un aspect interesant al poziției sale este că Sofia Vicoveanca pune un accent deosebit pe autenticitatea și proveniența melodiilor sale. Ea a mărturisit că majoritatea pieselor pe care le-a cântat și le-a promovat provin din experiența sa personală și din tradițiile rurale. În acest context, artista consideră că aceste creații muzicale nu ar trebui să fie preluate de alți interpreți, deoarece ele poartă amprenta unei vieți dedicate muzicii populare autentice.

„Am și eu momente când și eu greșesc. De exemplu, a dat buzna tineretul la cântecele mele. Eu apar numai cu cântecele mele la televiziune și peste tot. Și am spus: ‘Măi, stop. Respectați-mi bătrânețea! Eu am muncit. Nu am luat de la nimeni un capăt de ață. Nu am cântat din repertoriul nimănui nici măcar o vorbă nu am luat, că mi-ar fi plăcut un vers sau ceva, dar nu! Și acum toți au dat buzna”, a declarat Sofia Vicoveanca, pentru viva.ro.

Interpreta de muzică populară îi taxează grav pe cei care vor să îi cânte melodiile

În ceea ce privește întâlnirea sa recentă cu o fostă dansatoare de la un ansamblu cu care ambele au colaborat, Sofia Vicoveanca a fost fermă în respingerea ideii ca tânăra să îi cânte melodiile sau să creeze un colaj cu acestea. Acest incident ilustrează consecvența sa în protejarea moștenirii sale muzicale și în menținerea controlului asupra interpretării pieselor sale.

„Chiar azi am avut o discuție cu o fată pe tema aceasta, o fată care a fost dansatoare și mi-a fost colegă. Nici măcar nu le cântă ca lumea. Și mi-a cerut… să își facă un colaj din cântecele mele, să meargă la evenimente. Și am spus: ‘Nu. Știi ceva? Eu nu m-am băgat în dansul tău!’ Poate-s rea! Dar nu că nu aș vrea să fie cântate, că îmi dau seama că atunci când nu am să mai fiu, o să fie vraiște în repertoriul meu. Și atunci, măcar cât trăiesc să fiu lăsată în pace!”, a mai declarat Sofia Vicoveanca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: