Redactia.ro
Home » Știri » Scandal la Primăria Sectorului 1. Imagini șocante cu sacii cu voturi

Scandal la Primăria Sectorului 1. Imagini șocante cu sacii cu voturi

Scandalul legat de primăria Sectorului 1 a luat amploare. Postul de televiziune a difuzat miercuri seară imagini în care mai multe persoane umblă în sacii de voturi, sub supravegherea jandarmilor, dintr-o încăpere a Biroului de Circumscripție Electorală a Sectorului 1. Clotilde Armand, candidata USR care și-a proclamat deja victoria în alegerile pentru primăria Sectorului 1, comentează filmărle apărute ca un atac la adresa victoriei sale. Candidata USR a prezentat joi noi detalii legate de ”manipularea ordinară” a Partidului Social Democrat. 

PSD cere anularea voturilor

Antena 3 a difuzat miercuri seară imagini în care mai multe persoane sunt surprinse umblând în sacii de voturi,  sub supravegherea jandarmilor. Postul de televiziune acuză membrii USR-PLUS că au umblat în sacii de voturi de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Clotilde Armand declară că este o încercare de manipulare din partea PSD și a postului de televiziune Antena 3. Candidata USR consideră că este și o încercare de intimidare a președintelui Biroului Electoral Sector 1, Sprîncu Nicolae. Procurorul trebuie să ia astăzi o decizie cu privire la cererea candidatului PSD la primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache, de anulare a scrutinului. Mai mult, Tudorache declară că imaginile arată faptul că alegerile au fost viciate și se impune anularea scrutinului.

Susținătorii PSD acuză USR de furtul unor saci cu voturi. Marcel Ciolacu a scris într-un mesaj postat pe Facebook că membrii USR-LUS  au încercat să fure voturi. În același timp, Dan Barna vede acest gest drept ,,o măsură disperată după ce PSD a pierdut Capitala”.

Într-o postare pe Facebook, candidata USR-PLUS la primăria Sectorului 1 a arătat că la momentul la care au fost surprinse imaginile, BES1 era plin. „Toată această manipulare ordinară orchestrată de PSD prin A3 este pentru intimidarea procurorului, presedintele BES 1, care astăzi are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului. Nu noi suntem vizați de acest măcel mediatic, procurorul, președinte BES 1, este cel vizat”, a mai arătat Clotilde.

Poliția anchetează cazul

Poliția face cercetări în cazul scandalului primăriei Sectorului 1. Încăperea în care erau depozitate voturile de la BES1 a fost desigilată la cererea președintelui Biroului de Circumscripție Electorală Sectorul 1.  Jandarmeria comentează că, de fiecare dată, s-a întocmit un proces verbal, cu referire la imaginile care au apărut în spațiul public.

‘Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București într-un comunicat. Mai mult, Jandarmeria adaugă că activtățile care se desfășoară în interiorul încăperii nu intră în competența Jandarmeriei atâta timp cât activitățile care au loc aici se desfășoară în mod legal.

Clotilde Armand a declarat în această dimineață într-o intervenție telefonică la Digi 24 că omul care pune mâna pe saci este șoferul lui Tudorache. ”Procesele verbale au fost întocmite corect. Nu au fost probleme, toate au fost întocmite legal”. Candidata USR mai declară că Daniel Tudorache este disperat. ”Este extrem de grav ce se întâmplă.”

În urma imaginilor difuzate de postul de televiziune, liderul PSD, Marcel Ciolacu cere reluarea votului și demisia Ministrului de Interne, Marcel Vela.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: