Redactia.ro
Home » Știri » Scandal la Spitalul de copii din Timișoara! Un asistent medical este acuzat de abuzuri sexuale

Scandal la Spitalul de copii din Timișoara! Un asistent medical este acuzat de abuzuri sexuale

GALERIE FOTO (6)

Un asistent medical de la Spitalul de copii din Timișoara este acuzat de abuzuri sexuale de către trei femei. Asistentul medical Dan Raicu le aborda prin mesaje pe telefon sau pe Facebook, încă din luna iulie. Dosarul bărbatului a fost clasat.

 

Asistent medical acuzat de abuzuri sexuale

Asistentul medical Dan Raicu de la Spitalul de copii din Timișoara este acuzat de trei femei că le-a agresat. Femeile au spus că au fost rugate să nu ia legătura cu Poliția. Asistentul medical este acuzat de abuzuri sexuale de ani de zile de mamele internate împreună cu copiii lor, dar și de asistentele din spital. Deși au fost depuse numeroase plângeri împotriva bărbatului, instituția nu a luat nicio măsură în această privință.

Deși spitalul a confirmat incidentele care s-au petrecut de-a lungul timpului cu femeile din spital, managerul instituției a declarat că au existat mai multe plângeri „care nu s-au confirmat”.

,,Domnul Raicu a fost în mai multe rânduri acuzat de tot felul de chestii care nu s-au dovedit în timp şi, din păcate, inclusiv dintre cele care au depus plângere şi care probabil au ajuns în posesia dumneavoastră, atunci când s-a făcut investigaţia şi au fost întrebate, şi-au retras plângerile. Asta ştiţi? Nu putem lua niciun fel de măsuri împotriva lui, câtă vreme tu nu susţii plângerea, spui că nu a fost chiar aşa”, a declarat managerul spitalului,  Ovidiu Adam.

Spitalul Louis Țurcanu nu le-a contactat pe femeile abuzate, singura măsură luată de instituție fiind să îl retrogradeze pe asistent timp de 60 de zile, conform conducerii, dar 30 de zile, conform colegilor, pe postul de îngrijitor de curățenie. Însă, bărbatul a revenit acum în funcție, scrie Libertatea.ro.

„L-au retrogradat vreo lună pe postul de infirmier, îngrijitor și apoi s-a întors ca asistent. A continuat să vorbească urât, să înjure colegi și colege, are un comportament agresiv”, au povestit colegii bărbatului pentru Libertatea.ro.

Mai mult, bărbatul ar fi avut un comportament agresiv, atât verbal, cât și fizic cu mai mulți pacienți.

,,Au fost mai multe incidente în care s-a comportat foarte agresiv, fie verbal, fie fizic, cu pacienţii, băieţi sau fete, internaţi pe secţie”, a povestit un medic, coleg al asistentului Dan Raicu.

Contactat de sursa citată, Dan Raicu a spus că nu vorbește cu presa decât prin intermediul avocatului său, dar asistentul medical ar fi refuzat să pună presa în contact cu avocat.

Cazul ar fi fost mușamalizat de câțiva ani de instituție, astfel încât primele acuzații împotriva bărbatului au fost făcute încă din 2008. În 2014, conducerea a primit din nou sesizări cu privire la comportamentul asistentului medical și a decis întocmirea unei comisii de disciplină. La acel moment, bărbatul a fost retrogradat la funcția de om de serviciu. A fost propusă în acel moment chiar și desfacerea contractului de muncă. Cu toate acestea, bărbatul a contestat în instanță măsurile luate și a câștigat, revenind în funcție.

Victimele de la acea vreme nu au mers mai departe cu pașii legali, dosarul fiind clasat un an mai târziu.

Plângeri scrise împotriva asistentului medical

Problema a revenit în atenția publică după ce trei femei au formulat plângeri scrise, pe care le-au și depus la spital.

Cele mai grave acuzații care i se aduc asistentului Dan Raicu: „Mă atingea, împotriva voinței mele”, „A venit după mine la toaletă, a deschis ușa, privindu-mă și vorbind obscen, eu fiind cu pantalonii jos”, „Mi-a pus mâna la ceafă și m-a strâns, spunându-mi că ar vrea să mă strângă de gât, toate acestea în prezența minorului”, „A încercat să intre peste mine (n.r. – la duș), dar nu a putut intra, deoarece ținea o mămică ușa”, „S-a așezat lângă mine în pat și m-a luat de fund”.

Plângerile scrise de mână ale femeilor au fost depuse la spital în luna iulie, însă nu au existat urmări.

Femeile abuzate au declarat că nu vor să mai audă de spitalul în care au fost internate, din cauza comportamentului abuziv al asistentului medical. „Vă spun sincer, nu vreau să mai văd niciodată spitalul acela. Deși oamenii au fost minunați. În afară de el”, a spus una dintre cele trei femei. Identitatea celor trei femei nu a fost divulgată de Libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, una dintre mămicia ajuns la spital în urma unei recomandări. Femeia a povestit cum a fost hărțuită în repetate rânduri și cum bărbatul insista cu mesaje pe telefon sau Facebook. „E o bestie de om. Am și acum memorate în telefon toate mesajele de la el, m-a găsit și pe Facebook”, a mai povestit una dintre femei, numită de Libertatea, M*.

Femeia a fost sfătuită de personalul spitalului să nu meargă la Poliție. ,,Eu tot așteptam să se facă demersuri de către spital, că așa mi s-a spus la spital, să nu merg la Poliție, că voi fi contactată. Dar văd că a trecut destul de mult timp și nu s-a întâmplat nimic”.

Însă, comportamentula buziv al bărbatului nu se termina în cadrul instituției. Bărbatul căuta femeile în baza de date informatică a spitalului, de unde le lua adresele și numerele de telefon. În același timp, le căuta pe Facebook și le lăsa mesaje. Bărbatul folosea tot felul de apelative, precum ,,iubirea mea”, ,,dragostea mea” pentru mămici, dar nu doar prin mesaje, ci și față în față.

Asistentul medical le hărțuia pe femei în cadrul instituției și le urmărea chiar și la baie. „Dacă era la lucru, eram pe culoarul din afara salonului, făcea: hai, nevestele mele, intraţi înăuntru”, a spus o altă mămică, pentru Libertatea.ro.

Acolo nu sunt clanțe, mânere, probabil să nu se închidă copiii acolo. Am intrat la baie, eram cu pantalonii în vine, el deschide ușa și-mi zice, mă scuzați, ce *** frumoasă ai! N-am știut cum să îmi ridic mai repede hainele. Apoi mergeam doar cu alte mămici la baie. Păi așa am ajuns, să merg cu alte femei la baie?!”, a spus prima femeie.

Şi peste mine a încercat să intre, da. A văzut că mă duc la duş şi a dat să intre, dar am avut noroc că era o mămică acolo cu mine. Practic mergeam mereu împreună la baie. Puneam un scaun în uşă să ne apărăm. Nu a putut să intre, că era în uşă scaunul pus și ținea mămica de el”, a mărturisit și a treia femeie.

Femeile susțin că bărbatul le abuza chiar de față cu minorii bolnavi.„Eram cu copilul meu, nu știam cum să reacționez. Avea o perversitate în el de nedescris. Eu îi citeam povești copilului meu, venea în spatele meu, se făcea că-mi face masaj”, a adăugat una dintre femei.

Mămicile au susținut că s-au trezit chiar cu el în pat.,,Încercam să scap mergând la altă mămică atunci când m-a strâns tare de mână și mi-a spus că-s nevasta lui. Ajunsesem să plec mereu când rămâneam singură, mi-era frică să fiu doar eu și copilul în salon”, a adăugat femeia.

Însă, nici de această dată femeile nu au mers mai departe cu sesizările. Momentan, nici o anchetă nu a fost deschisă pe numele asistentului medical.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: