Redactia.ro
Home » Știri » Scandal pe moștenirea lui Adrian Păunescu! Război între frați

Scandal pe moștenirea lui Adrian Păunescu! Război între frați

Scandal pe moștenirea lui Adrian Păunescu! Fiica regretatului poet, Andreeea Păunescu, are neînțelegeri cu fratele ei, Andrei Păunescu, după ce acesta ar vrea să folosească ”Cenaclul Flacăra” ca denumire pentru niște produse pe care ar vrea să le scoată pe piață: lese de animale, dezinfectanți. Cei doi au ajuns la Tribunal!

Scandal pe moștenirea lui Adrian Păunescu

Scandal pe moștenirea lui Adrian Păunescu! Cei doi copii ai regretatului poet, Andreea Păunescu și Andrei Păunescu au ajuns la Tribunal după ce au apărut neînțelegeri legate de ”Cenaclul Flacăra”. Mai exact, Andreea Păunescu nu este de acord cu o inițiativă a fratelui ei, de a folosi ”Cenaclul Flacăra” ca nume de brand pentru unele produse pe care vrea să le lanseze pe piață: lese de animale și dezinfectanți. Andreea Păunescu este de părere că astfel s-ar păta numele tatălui lor, informează playtech.r

”Cenaclului Flacăra” este ambiguă din punct de vedere juridic, întrucât Andrei, fără știința mea, a încercat să înscrie marca la O.S.I.M. pe numele lui, ca și când el ar fi fost inițiatorul ”Cenaclului Flacăra”. În motivarea către O.S.I.M., Andrei a justificat înregistrarea pe numele lui prin faptul că „activitatea lui se confundă, practic, cu „Cenaclul Flacăra”, căci s-a identificat cu ”Cenaclul Flacăra” încă din anul 1973 (pe când avea 4 ani). Este nu numai ridicol, dar și revoltător și cred că Adrian Păunescu ar rămâne stupefiat să afle că nu el, Adrian Păunescu, a inventat Cencalul Flacăra, ci fiul său, care avea 4 ani. Clasele NISA pe care Andrei a încercat să le înregistreze în legătură cu marcă, justificând că au legătură cu activitatea sa profesională și culturală, aruncă renumele ”Cenaclului Flacăra” în derizoriu”, a mărturisit Andreea Păunescu pentru sursa menționată anterior.

Andreea Păunescu nu își poate imagina cum ”Cenaclul Flacăra” ar putea apărea pe anumite produse pe care vrea să le vândă fratele ei. Ea este de părere că ”Cenaclul Flacăra” trebuie să rămână tot în zona culturală.

”Oricât de creativ era Adrian Păunescu, nu cred că și-a imaginat vreodată că activitatea „Cenaclului Flacăra” ar avea legătură cu „piei de animale şi piei brute; bagaje şi genţi de transport; umbrele de ploaie şi de soare; bastoane; bice, harnaşament şi articole de şelărie; zgărzi, lese şi îmbrăcăminte pentru animale” sau cu „preparate farmaceutice, medicale şi veterinare; preparate sanitare pentru scopuri medicale; substanţe şi alimente dietetice adaptate pentru scopuri medicale sau veterinare, alimente pentru sugari; suplimente dietetice de uz uman şi veterinar; plasturi, materiale de pansat; materiale pentru plombarea dinţilor şi pentru amprente dentare; dezinfectanţi; produse pentru distrugerea dăunătorilor; fungicide, erbicide”.

Nu îmi pot imagina un material pentru plombarea dinților sau o zgardă inscripționate „Cenaclul Flacăra” ori un dezinfectant cu eticheta ”Cenaclul Flacăra”. Mișcarea culturală Cenaclul Flacăra a fost inventată de Adrian Păunescu, fapt de notorietate și incontestabil, iar membrii marcanți merită din punct de vedere moral să fie parte a mărcii. Nu cred că putem să ne imaginăm Cenaclul Flacăra fără Ștefan Hrușcă, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Nicu Alifantis și Ducu Bertzi (enumerare incompletă). Unii dintre ei mi-au spus că Andrei se erijează în unicul deținător al Cenaclului Flacăra și se comportă ca un comerciant lacom și arogant„, a mai spus fiica regretatului poet.

De mai bine de zece ani cei doi frați se luptă pentru moștenire

De altfel, sunt neînțelegeri legate și de moștenire. De mai bine de zece ani cei doi frați sunt în proces pentru averea tatălui lor.

”Au trecut mai mult de 10 ani de când a început acest proces. Abia acum, expertizele și tergiversările se apropie de final. Următorul termen va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie și, așa cum am făcut mereu, mă voi prezenta în fața instanței. Un pas important a fost făcut anul trecut, când am obținut hotărârea instanței care statuează cota fiecăruia de drepturi de autor de la decesul tatălui meu până în prezent, precum și pentru următorii 60 de ani. Înainte de a se pronunța această hotărâre, ceilalți moștenitori ai lui Adrian Păunescu au semnat contracte pe drepturi de autor, au încasat sume importante de bani din anul 2010 și până în prezent și au ascuns aceasta, încălcând legea”, a mai explicat Andreea Păunescu pentru sursa menționată anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: