Redactia.ro
Home » Monden » Scandal uriaș, după internarea lui Florin Piersic! În ce stare se află actorul și de ce trebuie transportat de urgență la Viena

Scandal uriaș, după internarea lui Florin Piersic! În ce stare se află actorul și de ce trebuie transportat de urgență la Viena

În ultimele zile, starea de sănătate a lui Florin Piersic, veneratul actor român de 88 de ani, a devenit un subiect de îngrijorare profundă pentru fanii săi și pentru comunitatea medicală. După ce a fost internat inițial la Spitalul Militar din Cluj pentru o infecție la genunchi, situația sa medicală s-a complicat semnificativ, culminând cu necesitatea unui transfer de urgență la Viena pentru proceduri medicale specializate.

La scurt timp după încheierea unui spectacol, pe data de 29 aprilie, Florin Piersic a fost nevoit să meargă de urgență la Spitalul Militar din Cluj, unde medicii l-au operat pentru o infecție la genunchi. Cu toate acestea, starea actorului s-a deteriorat rapid, infecția extinzându-se către inimă. Această situație a impus transferul său imediat la Institutul Inimii din Cluj, unde s-a descoperit că infecția afectase și stimulatorul cardiac implantat.

Sănătatea lui Florin Piersic, pusă în pericol de o bacterie din spital

Managerul Institutului Inimii, Florin Crișan, inițial a negat necesitatea unui transfer în străinătate, dar ultimele evoluții ale stării de sănătate ale maestrului au schimbat perspectiva medicală. Conform unui medic de la Institutul Inimii, infecția de la genunchi nu numai că a migrat către inimă, dar a contaminat și cele două antene ale stimulatorului cardiac, complicând și mai mult situația.

Pe lângă problemele inițiale, Florin Piersic a contractat și o infecție nosocomială în timpul internării la Spitalul Militar. Aceste tipuri de infecții, dobândite în unitățile spitalicești, pot complica semnificativ tratamentul și pot alunga perioada de recuperare, mai ales la pacienții cu condiții preexistente complexe.

Se cere un transfer urgent la Viena

Din cauza specificității și gravității infecției, medicii au decis că cel mai sigur loc pentru a scoate stimulatorul cardiac și a trata infecția este la un centru medical specializat din Viena. Acest transfer trebuie să fie realizat în regim de maximă urgență pentru a asigura cele mai bune șanse de recuperare a actorului.

Medicul care a tratat anterior pe Florin Piersic, Horia Roșianu, expert în manipularea stimulatoarelor cardiace, se află acum în străinătate și este considerat singurul specialist din România cu expertiza necesară pentru a îndepărta dispozitivul în condiții de maximă siguranță. Absența sa face ca transferul la Viena să fie nu doar preferabil, dar esențial.

„Este vorba despre extragerea unui corp străin, aici vorbim de stimulatorul cardiac cu cele două antene, pe care există vegetație bacteriană. Acest stimulator trebuie scos, doar că manopera este extrem de riscantă.

Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență. Dar, atenție, și acolo cazul trebuie preluat de un medic foarte priceput. Cel mai probabil, dr. Roșianu poate recomanda un astfel de medic”, a declarat un medic de la Instititul Inimii din Cluj Napoca, pentru Foaiatransilvana.ro.

După stabilizarea stării sale și tratamentul inițial la Viena, se prevede că Florin Piersic va avea nevoie de o nouă intervenție chirurgicală pentru montarea unui alt stimulator cardiac. Aceasta etapă este crucială pentru menținerea funcțiilor vitale ale actorului și pentru prevenirea unor viitoare complicații cardiace.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: