Redactia.ro
Home » Știri » Scandal uriaș în PSD, înainte de Congres. Teodorovici vrea să dea în judecată partidul

Scandal uriaș în PSD, înainte de Congres. Teodorovici vrea să dea în judecată partidul

Teodorovici

Eugen Teodorovici amenință că dă în judecată PSD dacă este împiedicat să candideze pentru președinția partidului.

Conducerea interimară a PSD a stabilit ca la Congres candidaturile pentru funcțiile de conducere să se facă pe moțiuni. Asta înseamnă că cel care vrea să candideze pentru funcția de președinte să vină și cu echipa de prim-vicepreședinți și vicepreședinți. Procedura este contestată de fostul ministrul al Finanțelor, care vrea candidaturi uninominale pentru ficeare funcție, așa cum prevede acum statutul PSD.

El susține că este încălcat statutul și amenință că va da partidul în judecată„Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig. Statutul poate fi modificat doar de Congres și aprobat de Tribunal.

Nu poți să stabilești în CEX modificările, să pui la punctul 1 al ordinii de zi de la Congres modificare statutului și la punctul doi să alegi conducerea în baza modificărilor, așa cum vrea Ciolacu. Ei nu cunosc nici legile țării, nici statutul partidului”, a declarat Eugen Teodorovici, conform Digi24.ro.

Congres PSD peste 2 săptămâni

Congresul PSD ar urma să fie organizat în data de 22 august, cel mai probabil în format online. Surse din conducerea PSD, citate de digi24.ro, susțin că din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, primvicepreședinți și alți 11 vicepreședinți: 3 pe domenii de activitate și 8 vicepreședinți pe regiuni. Pentru funcția de secretar general candidează Paul Stănescu, iar pentru cea de președinte al Consiliului Național Vasile Dâncu și Dumitru Buzatu.

Teodorovici a anunţat că îşi depune azi candidatura

„Eu, astăzi îmi depun candidatura și voi atașa toate documentele, inclusiv paragrafele din Statut care stabilesc această procedură. Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig. Statutul poate fi modificat doar de Congres și aprobat de Tribunal.

Nu poți să stabilești în CEX modificările, să pui la punctul 1 al ordinii de zi de la Congres modificare statutului și la punctul doi să alegi conducerea în baza modificărilor, așa cum vrea Ciolacu. Ei nu cunosc nici legile țării, nici statutul partidului.”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Digi24.ro.

Loading...