Redactia.ro
Home » Sport » Scandalul provocat de retragerea Mariei Sharapova! Acuzații grave!

Scandalul provocat de retragerea Mariei Sharapova! Acuzații grave!

Maria Sharapova, Cernobîl

Scandalul provocat de retragerea Mariei Sharapova a luat amploare. Președintele Federației de Tenis din Rusia face acuzații grave la adresa oamenilor care i-au fost aproape jucătoarei.

Mariei Sharapova și-a anunțat retragerea definitivă din tenis. Shamil Tarpischev, președintele Federației de Tenis din Rusia îi acuză pe cei care au tratat-o pe jucătoare de 32 de ani în ultimii ani. Tarpischev spune că Sharapova nu și-a mai revenit din cauza substanțelor care i-au fost administrate. Ea a fost suspendată pentru o perioadă din cauza dopajului.

„Mă așteptam să ia această decizie de multă vreme. Din nefericire, nu a mai putut depăși aceste accidentări și și-a pierdut locul în clasament. Speram că își va reveni. A fost o problemă legată de accidentări și de toată treaba cu meldoniumul. Situația este tristă. Nu doar pentru că este vorba de dopaj, ci și pentru că echipa sa a încălcat regulile jocului și i-a administrat astfel de substanțe. Suspendarea a fost o lovitură teribilă pentru ea, iar totul a fost din cauza echipei sale”, a declarat președintele Federației de Tenis din Rusia, potrivit GoTennis.

Sharapova, suspendată în 2016

În ultimii ani, rusoaica a avut probleme cu accidentările. I-au fost administrate tot felul de tratamente din ce în ce mai puternice. În 2016 a fost suspendată pe o perioadă de doi ani, pentru dopaj cu meldonium. Jucătoarea de tenis a recunoscut că a luat medicamentul timp de 10 ani, din cauza deficienței de magneziu și a amețelilor pe care le avea. Suspendarea i-a fost redusă la 15 luni, dar după ce a revenit pe teren nu și-a mai recăpătat forma care o consacrase. Cea mai bună performanță a avut-o în 2018, la Roland Garros când a ajuns în sferturile de finală. A continuat să se accidenteze, în 2019 fiind chiar nevoită să se opereze la umărul drept. În momentul în care și-a anunțat retragerea Sharapova ajunsese pe locul 373 în clasamentul WTA. Rusoaica a fost lider mondial prima dată în 2005.
În toată cariera, rusoaica a luat 5 titluri de Grand Slam . În total a strâns 36 de titluri la turnee WTA în proba de simplu, dar și o medalie olimpică de argint în 2012. A câștigat și Fed Cup, alături de naționala Rusiei, în 2008.

Citește și: Ionuţ Radu dă lovitura! Unde va juca românul din vară!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: