Redactia.ro
Home » Știri » Scenariu apocaliptic! Multe orașe cunoscute din lume ar putea dispărea de pe fața pământului

Scenariu apocaliptic! Multe orașe cunoscute din lume ar putea dispărea de pe fața pământului

Scenariu apocaliptic!

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă! Potrivit acestora, creșterea temperaturii medii a suprafeței Pământului cu un alt grad Celsius, va duce la ridicarea nivelului oceanelor și mărilor cu până la 2.5 metri doar ca urmare a topirii ghețarilor din Antarctica. Scenariul este unul apocaliptic!

Scenariu apocaliptic! Multe orașe cunoscute din lume ar putea dispărea de pe fața pământului

Specialiștii sunt de părere că temperatura medie crescută a suprafeței Pământului cu un alt grad Celsius decât cel normal, va duce la ridicarea nivelului mărilor și oceanelor cu până la 2.5 metri doar ca urmare a topirii ghețarilor din Antarctica.

Cercetătorii avertizează că în cazul în care temperatura medie globală crește cu încă 3 grade Celsius, nivelul mărilor și oceanelor va crește cu până la 6.5 metri. Astfel, scenariile apocaliptice vor produce strămutarea a milioane de oameni din zona de coastă. De la sfârșitul secolului al XIX-lea, temperatura Pământului a crescut deja cu un grad, suficient cât să producă fenomene meteo extreme.

Pe măsură ce munții gigantici de gheață” – cu o grosime de până la cinci kilometri – „se scufundă încet la înălțimi mai mici acolo unde aerul este mai cald, acest lucru duce la o topire mai mare a suprafeței gheții”, a adăugat Torsten Albrecht, cercetător la Institutul Potsdam.

Temperatura Pământului a crescut

Creșterea temperaturii Pământului a creat râuri de apă topită pe calota de gheață din Groelanda, și a înregistrat anul trecut o pierdere de peste jumătate de trilion de tone de masă. Conform specialiștilor, tratatul din 2015 impune națiunilor să limiteze încălzirea globală la sub 2 grade Celsius, chiar la 1.5 grade Celsius.

Acest studiu este foarte important și în timp util, va evidenția nevoia urgentă de a stabiliza creșterea temperaturii la suprafață, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris, astfel încât să se limiteze creșterea totală a nivelului mării angajată la câțiva metri”, susțin autorii studiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: