Redactia.ro
Home » Știri » Scene șocante în două secții de votare din țară! Două persoane au murit în timp ce votau

Scene șocante în două secții de votare din țară! Două persoane au murit în timp ce votau

Două persoane au murit în timp ce votau

Sunt informații cutremurătoare! Două persoane din București și Argeș au murit în secțiile de votare. Acestea se aflau acolo pentru a-și manifesta votul pentru alegerile parlamentare. 

Două persoane au murit în timp ce votau

Prima persoană care a decedat a fost un bărbat, în vârstă de 81 de ani, din localitatea argeșeană Teiu. Acesta se afla în curtea secției de votare din județul Argeș azi dimineață când a murit.

Din primele informații se știe că bărbatului i s-a rău în curtea unei secții de votare. Medicii de pe ambulanță au încercat să îl resusciteze, dar nu au avut succes. Vârstnicul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, scrie Digi24.

Un alt caz s-a întâmplat chiar în Capitală. Un bărbat de peste 80 de ani a murit în timp ce se afla în cabina de vot, într-o secție de votare din Sectorul 3. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, incidentul a fost sesizat printr-un apel la 112. Autoritățile s-au deplasat la secția de votare, acolo unde se afla bărbatul. Trupul neînsufleţit a fost ridicat, urmând a fi dispuse măsuri legale.

„La faţa locului s-au deplasat echipaje de prim ajutor, dar în pofida eforturilor medicale, a fost constatat decesul”, a declarat Diana Sarca.

În Bucureşti, aproximativ 3.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi alte forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acţionează pentru buna desfăşurare a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Prezența la vot la alegerile parlamentare 2020

La alegerile parlamentare din 2020, aproape 19 milioane de români sunt aşteptaţi să îşi aleagă senatorii şi deputaţii. Rămâne de văzut câţi dintre ei vor merge la urne, dat fiind că prezenţa la vot la precedentele alegeri parlamentare a fost sub 40%.

Prezenţa la vot pe ţară la scrutinul parlamentar a fost, duminică, până la ora 15,00, de 19,60%, adică 3.567.107 alegători, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).

În mediul urban, s-au prezentat la urne 1.959.722 de alegători, iar în rural – 1.607.385. Un număr de 38.759 de alegători au votat cu urna mobilă. La alegerile parlamentare din 2016, prezenţa la urne pe ţară până la ora 15,00 a fost de 23,67%.

Cea mai mare prezenţă la vot la alegerile parlamentareafost înregistrată la scrutinul din 20 mai 1990: 86,19%. Cea mai scăzută prezență la vot la alegerile parlamentare s-a înregistrat în 2008, când  doar 39,20% de cetățeni au mers la vot. Nici în 2016 prezenţa nu a fost semnificativ mai mare – doar 39,49% dintre românii cu drept de vot au mers la urne. Iar în 2021, prezenţa vot la alegerile parlamentare a fost de 41,76%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: