Redactia.ro
Home » Știri » Schimbare importantă în magazinele Lidl. Clienții nu vor mai putea plăti cu aceste carduri

Schimbare importantă în magazinele Lidl. Clienții nu vor mai putea plăti cu aceste carduri

plata card lidl

Magazinul Lidl pregătește o schimbare importantă. Momentan, ea va fi aplicată în centrele comerciale Lidl din Germania, însă nu este exclus va modificările să aibă loc și în România în viitorul apropiat.

Schimbare în magazinele Lidl. Cardurile Maestro nu vor mai fi acceptate începând din luna iulie

Începând din iulie 2023, Mastercard are planuri de a desființa complet sistemul Maestro în Europa, iar această schimbare va avea un impact asupra clienților care utilizează cardul Maestro pentru a face cumpărături. În special în Germania, supermarketurile Lidl și Aldi vor înceta să accepte plățile cu cardul Maestro.

Această decizie reprezintă o schimbare semnificativă pentru cei care au folosit această metodă de plată de-a lungul anilor. După o funcționare de 30 de ani, funcția Maestro va fi întreruptă în toată Europa, iar cardurile noi emise nu vor mai include această opțiune. Astfel, comercianții cu amănuntul nu vor mai accepta plăți efectuate cu cardurile Maestro.

Această decizie poate crea confuzie și agitație printre utilizatorii cardului Maestro, care vor trebui să se adapteze la alte metode de plată disponibile. Este posibil ca această schimbare să fie motivată de inovații în tehnologia de plăți sau de preferințele consumatorilor în ceea ce privește modalitățile de plată.

Clienții vor putea utiliza și alte modalități de plată

Centrul Consumatorului informează pe propriul lor site că, în Germania, cardul Giro va rămâne complet operațional chiar și în absența funcției Maestro. Astfel, clienții vor putea continua să efectueze plăți și să retragă bani ca de obicei cu un Girocard în viitor.

Această schimbare indică faptul că, în contextul eliminării funcției Maestro, cardul Giro va fi o alternativă viabilă pentru clienții din Germania. Este important să verificați informațiile și instrucțiunile furnizate de Centrul Consumatorului sau de banca dumeavoastră emitentă pentru a înțelege în detaliu cum va funcționa tranzacționarea și retragerea de numerar în viitor cu cardul Giro.

Pentru a efectua plăți în străinătate după eliminarea funcției Maestro, va fi necesară utilizarea unei alte funcții ca înlocuitor, cum ar fi funcția V Pay. Centrul de consiliere pentru consumatori explică că băncile vor trebui să utilizeze alte sisteme pentru cardurile noi emise în 2023, în special atunci când vine vorba de efectuarea plăților în afara țării.

Această schimbare indică faptul că clienții care doresc să plătească în străinătate vor trebui să obțină carduri cu alte funcții de plată acceptate pe plan internațional, precum V Pay.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini