Redactia.ro
Home » Știri » Schimbare importantă la metroul din București. Cum o să fie afectați călătorii, a căror răbdare va fi pusă la grea încercare

Schimbare importantă la metroul din București. Cum o să fie afectați călătorii, a căror răbdare va fi pusă la grea încercare

Schimbare importantă la metroul din București. Cum o să fie afectați călătorii, a căror răbdare va fi pusă la grea încercare

O schimbare importantă se va produce în programul metroului din București. Iată cum o să fie afectați călătorii.

Schimbare importantă la metroul din București. Cum o să fie afectați călătorii

Metroul este un sistem de transport subteran care servește capitala României, București. A fost inaugurat în anul 1979 și este unul dintre cele mai importante mijloace de transport public din oraș.

Programul de circulație la metrou o să se schimbe, dar nu în bine, astfel că răbdarea călătorilor o să fie pusă la grea încercare. Ei vor avea de așteptat și mai mult în staţie și asta pentru că trenurile vor  circula mai rar. Motivul? Metrorex nu are destule trenuri.

Metrorex informează că, în „perioada imediat următoare”, programul metrourilor, pe toate magistralele, va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri de către Alstom Transport S.A., firma care se ocupă de mentenanța trenurilor de metrou. Intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic, potrivit Antena 3 CNN.

Metrorex anunță că va aplica operatorului de servicii de mentenanță, Alstom Transport S.A., toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația creată pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate conform prevederilor contractuale.

„Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute. Pe această cale, Metrorex prezintă scuze călătorilor ce folosesc acest mijloc de transport și îi asigură că întreprinde demersuri permanente în vederea asigurării condițiilor optime de călătorie cu metroul”, informează compania, potrivit sursei mai sus menționate.

Metroul din București oferă numeroase beneficii pentru călători. Printre acestea se numără:

  1. Rapiditate și eficiență: Metroul este un mijloc rapid și eficient de a călători în oraș, evitând traficul intens de la suprafață.
  2. Confort și siguranță: Vagoanele moderne și dotate cu aer condiționat oferă confort călătorilor. Metroul asigură și măsuri de siguranță și supraveghere pentru pasageri.
  3. Extindere arie de acoperire: Prin extinderea constantă a rețelei de metrou, se asigură conectivitatea între diversele zone ale orașului și facilitarea accesului la importante destinații și obiective.
  4. Reducerea emisiilor poluante: Utilizarea metroului ajută la reducerea traficului auto și, implicit, a emisiilor de gaze cu efect de seră, contribuind la protejarea mediului înconjurător.
Schimbare importantă la metroul din București. Cum o să fie afectați călătorii, a căror răbdare va fi pusă la grea încercare
Sursa foto: Hepta
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: