Redactia.ro
Home » Știri » Schimbarea momentului pe piața supermarketurilor din România. Ce se întâmplă cu Mega Image, Kaufland, Lidl, Profi sau Carrefour

Schimbarea momentului pe piața supermarketurilor din România. Ce se întâmplă cu Mega Image, Kaufland, Lidl, Profi sau Carrefour

Se da ulei gratis

Iată schimbarea momentului pe piața supermarketurilor din România și ce se întâmplă cu Mega Image, Kaufland, Lidl, Profi sau Carrefour!

Schimbarea momentului pe piața supermarketurilor din România

Schimbarea momentului pe piața supermarketurilor din România! O tranzacție majoră de 1,3 miliarde de euro pentru achiziția rețelei de magazine Profi a declanșat un val seismic pe piața supermarketurilor din România, cu potențialul de a transforma Mega Image în liderul indiscutabil al sectorului de retail, conform datelor financiare din ultimul an. Această mișcare aduce cu sine schimbări semnificative în industrie, afectând nu doar Mega Image, ci și lanțuri mari precum Kaufland, Lidl, Carrefour și Profi.

Ce se întâmplă cu Mega Image, Kaufland, Lidl, Profi sau Carrefour

Mega Image, recunoscută pentru prezența sa solidă în piața românească, se află în curs de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători din industrie în 2023. De la poziția sa inițială de șapte în clasamentul companiilor în funcție de cifra de afaceri din 2022, Mega Image a efectuat o mutare semnificativă prin achiziția Profi. Prin combinarea eforturilor, cele două companii ar putea atinge împreună o cifră de afaceri de 20,4 miliarde de lei, depășind astfel liderul actual de piață, Lidl, cu o cifră de afaceri de 18,5 miliarde de lei.

Această achiziție ar putea aduce Mega Image în poziția de lider și în ceea ce privește numărul de angajați, cu un total de peste 24.000 de angajați după finalizarea tranzacției. Profi a avut 13.714 angajați în 2022, în timp ce Mega Image a înregistrat 10.618 angajați. Până în prezent, Kaufland era cel mai mare angajator din retail, cu 13.827 de angajați.

Extinderea rețelei de magazine Mega Image

În ceea ce privește numărul de magazine, Mega Image ar putea deveni un actor dominant, deținând o rețea de peste 2.600 de magazine. În prezent, Mega Image operează 969 de magazine, în timp ce Profi deține peste 1.650 de magazine în România.

Vânzarea Profi către grupul Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, nu reprezintă doar cea mai mare tranzacție din România din acest an, ci și cea mai mare tranzacție pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity.

Impactul asupra pieței de retail din România

Această achiziție solidifică poziția Mega Image ca o forță dominantă pe piața de retail din România și are potențialul de a modifica în mod semnificativ competitivitatea din această industrie. Tranzacția este planificată să fie finalizată în 2024, conform informațiilor furnizate de economedia.ro.

Schimbarea radicală în echilibrul de putere va influența în mod semnificativ strategiile altor supermarketuri din țară, inclusiv Kaufland, Carrefour, Lidl și alte lanțuri de diferite dimensiuni. Aceștia se vor confrunta cu o concurență în creștere și vor trebui să adapteze rapid strategiile pentru a rămâne competitivi pe piața românească de retail.

Astfel, transformarea în desfășurare a pieței supermarketurilor din România, determinată de achiziția Profi de către Mega Image, va revoluționa întregul peisaj al industriei de retail din țară. Toți actorii implicați vor trebui să adopte rapid inovația și adaptarea pentru a supraviețui și prospera într-un mediu competitiv în continuă schimbare.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: