Redactia.ro
Home » Știri » Schimbarea scrisului poate fi un semn al bolii Parkinson. La ce să fiți atenți

Schimbarea scrisului poate fi un semn al bolii Parkinson. La ce să fiți atenți

Schimbarea scrisului poate fi un semn al bolii Parkinson. La ce să fiți atenți

Schimbarea scrisului poate fi un semn al bolii Parkinson. Iată la ce să fiți atenți și ce alte simptome timpurii le poate avea această afecțiune medicală.

Schimbarea scrisului poate fi un semn al bolii Parkinson. La ce să fiți atenți

Modificarea scrisului apare la toți pacienții cu Parkinson. Dacă inițial scrisul este mare, citeț, se poate observa că odată cu îmbolnăvirea devine neclar și micuț, potrivit Mayo Clinic.

Scrisul de mână anormal de mic până la ilizibilitate (micrografie) poate fi semnul timpuriu al instalării acestei afecțiuni medicale grave. Scrisul mic, ilizibil și chinuit al cuiva care nu obișnuia să scrie așa înainte este un semnal de îngrijorare pentru că medicii asociază micrografia cu afecţiuni medicale care implică sistemul nervos sau bolile neurodegenerative.

Totodată, alte simptome timpurii pot fi: simțul mirosului se deteriorează. Unii pacienți de Parkinson raportează acest lucru ca fiind cel mai timpuriu simptom pe care l-au experimentat.

Tulburări de somn: vorbitul noaptea, mișcarea și agitația, alături de alte manifestări ale tulburărilor de somn trebuie discutate cu medicul pentru că pot fi, de asemenea, simptome ale bolii Parkinson.

De asemenea, constipația poate anunța boala, care modifică sistemul nervos autonom, care controlează procese precum digestia și funcția intestinală, așa se explică apariția constipației în Parkinson.

Uneori, pacienții pot dezvolta depresie după ce află că au Parkinson, conform clicksanatate.ro. Este, de asemenea, obișnuit ca oamenii să fie deprimați cu ani înainte de a începe să prezinte simptome fizice ale acestei afecţiuni.

Acest lucru se explică prin faptul că afecţiunea scade nivelul natural de dopamină din creier, producând și schimbări de comportament, iar simptomele pot fi identificate și tratate doar în urma unei consultații de psihiatrie. Printre aceste simptome sunt: anxietatea, psihoza, demența, confuzia, dificultățile în planificare și organizare și abilitate redusă de a rezolva probleme, conform sursei menționate anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: