Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări importante privind călătoriile românilor cu avionul în spațiul Schengen. Toate informațiile pe care trebuie să le știi

Schimbări importante privind călătoriile românilor cu avionul în spațiul Schengen. Toate informațiile pe care trebuie să le știi

Schimbări importante sunt pe cale să aibă loc în privința călătoriilor cu avionul în spațiul Schengen odată cu intrarea României și Bulgariei în zona de liberă circulație din Europa, cuprinzând atât frontierele aeriene, cât și cele maritime. Cu doar câteva zile rămase până la data de 31 martie, este crucial ca românii să fie informați cu privire la noile condiții de călătorie.

Începând cu această dată, procedurile pentru călătoriile în țările membre Schengen vor deveni mult mai simple și rapide. Aeroporturile din întreaga țară se pregătesc să renunțe la controalele de la frontierele aeriene, iar multe dintre ghișeele de control au fost deja eliminate, urmând ca restul să dispară până pe 31 martie. Aceste schimbări sunt deja vizibile, de exemplu, la Aeroportul Otopeni, unde porțile automate de control al actelor au fost mutate în locuri strategice.

Fără controale în aeroport

De acum încolo, ghișeele de control ale Poliției de Frontieră vor fi active doar în zonele de plecare către destinații din afara spațiului Schengen. Astfel, călătorii care se îndreaptă către țările membre Schengen nu vor mai fi opriți la aceste ghișee pentru verificarea documentelor. După ce vor trece de controalele de securitate și de bagaje, pasagerii se vor îndrepta direct spre porțile de îmbarcare. Cu toate acestea, este important de menționat că polițiștii de frontieră pot efectua verificări aleatorii.

Aceleași proceduri simple vor fi aplicate și în cazul întoarcerii românilor dintr-o țară Schengen. Pasagerii își vor putea ridica bagajele fără a trece prin controalele de la ghișeele Poliției de Frontieră, eliminând astfel cozile care se formau anterior. Totuși, în cazul călătoriilor către destinații non-Schengen, precum Turcia, Marea Britanie sau Dubai, procedurile rămân neschimbate. Acest lucru este valabil și pentru terminalul de sosiri.

În plus, modificări sunt așteptate și în ceea ce privește călătoriile părinților cu copiii. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să prezinte documente suplimentare pentru minori, cu excepția situațiilor de verificare aleatorie. Însă, dacă un copil călătorește însoțit de doar unul dintre părinți, va fi necesar acordul notarial al celuilalt părinte sau o sentință judecătorească, în cazul unui părinte custode unic. Pentru călătoriile însoțite de un alt adult, este necesar acordul ambilor părinți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: