Redactia.ro
Home » Homepage » Școlile, închise din cauza CORONAVIRUSULUI. Ce se întâmplă cu înscrierile la CLASA PREGĂTITOARE

Școlile, închise din cauza CORONAVIRUSULUI. Ce se întâmplă cu înscrierile la CLASA PREGĂTITOARE

clasa pregătitoare

Coronavirus. Toate școlile se închid începând de miercuri, timp de 11 zile, cu posibilitatea de prelungire a măsurii.  Premierul Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitare în perioada 11 martie-22 martie inclusiv, luni seară, într-o conferință de presă la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Unii părinți sunt îngrijorați, deoarece în această perioadă se desfășoară și înscrierile la clasa pregătitoare 2020-2021. Între 4 martie și 23 martie 2020 părinții/tutorii legal instituiți/ reprezentanții legali trebuie să completeze și să depună online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor cererile-tip de înscriere.

După aceea urma să se facă procesarea de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Perioada de înscriere a fost prelungită

Oficiali ai Ministerului Educaţiei au anunţat că vor prelungi perioada de înscriere cu o săptămână. Monica Anisie, ministrul Educației, a spus că în săptămâna în care elevii stau acasă ( 11-22 martie) se suspendă și evaluarea psihosomatică a elevilor care nu împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020.

Astfel prima etapă de înscriere va avea loc până pe 30 martie, și nu pe 23 martie, așa cum prevede calendarul inițial de înscriere. Tot calendarul înscrierii la clasa pregătitoare va fi decalat cu o săptămână, potrivit Hotnews.ro.

Până luni, 9 martie, la ora 18, se înscriseseră peste 68.000 de copii, cele mai multe cereri fiind în București – peste 8.100. Apoi urmează județul Constanța – 2.789 cereri de înscriere, județul Timiș unde au fost depuse 2.757 de cereri și județul Cluj cu 2.659 cereri de înscriere.

Cererea tip de înscriere poate fi completată online, pe site-ul inscriere.edu.ro, iar ulterior părinții trebuie să o ducă la școala unde au făcut înscrierea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: