Redactia.ro
Home » Știri » Școlile își fac planul pentru clase. Elevii vor fi testați lunar pentru COVID-19

Școlile își fac planul pentru clase. Elevii vor fi testați lunar pentru COVID-19

Școlile și-au făcut deja planul pentru clase

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că ghidul pentru noul an școlar va intra în dezbatere săptămâna viitoare.Unitățile de învățământ caută opțiuni pentru a le reda elevilor siguranța în timpul orelor școlare.

Școlile și-au făcut deja planul pentru clase. Elevii vor fi testați lunat pentru COVID-19

Conform reprezentanților Ministerului Sănătății, din luna septembrie, un singur elev va sta în bancă, la cel puțin un metru distanță de ceilalți. De asemenea, unele școli au spațiu suficient pentru a le reda elevilor siguranță în timpul orelor de curs, în timp ce altele își caută clădri noi sau iau în calcul producerea orelor în aer liber.

Directorul școlii din Galați a precizat că, pentru a susține orele, vor folosi și anexele unităților de învățământ, pe care le va transforma în săli de curs.

În cele din urmă, analizăm posibilitatea achiziţionării unor containere modulare.”, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei din Galați.

Totodată, la containere modulare au apelat și reprezentanții Colegiului Național din Timișoara, unde au fost create șase săli de clase.

În paralel cu amenajarea acestor spaţii de învăţământ luăm în calcul utilizarea tuturor spaţiilor dinsponibile. Este vorba de cele două săli de sport. Este vorba de cantină şcolară şi toate laboratoarele pe care le avem.”, a declarat directorul colegiului.

Se caută sute de profesori

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a recomandat inspectoratelor județene să formeze o analiză a fiecărei școli în ceea ce privește spațiul, dar și numărul de profesori. Directorul școlii gimnazilaă Ferdinand I, susține că este dispusă să angajeze profesori noi, pentru că se vor epuiza forțele în condițiile date.

Astfel, o parte dintre aceste posturi ar putea fi ocupate de profesorii care nu au titulatură pe post la examenele din această vară, dar care au luat note bune.

Pe de altă parte, ministrul educației, Monica Anisie a declarat că se realizează o inventariere a școlilor care nu au acces la internet. Autoritățile promit că 250.000 de tablete vor ajunge la copii din medii defavorizate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: