Redactia.ro
Home » Știri » Scrisoare deschisă de la un alpinist pentru Klaus Iohannis. „Haina pe care o porți acum îți este mult, mult prea largă”

Scrisoare deschisă de la un alpinist pentru Klaus Iohannis. „Haina pe care o porți acum îți este mult, mult prea largă”

Scrisoare deschisă de la un alpinist pentru Klaus Iohannis. "Haina pe care o porți acum îți este mult, mult prea largă"

Scrisoare deschisă de la un alpinist pentru Klaus Iohannis. Alpinistul Alex Găvan i-a transmis o scrisoare publică președintelui Klaus Iohannis. Acesta îi spune că deși, CSAT a catalogat tăierile ilegale de păduri ca fiind un atentat la siguranța națională, se depistează doar 1% din aceste tăieri.

Scrisoare deschisă de la un alpinist pentru Klaus Iohannis. „Haina pe care o porți acum îți este mult, mult prea largă”

Alex Găvan, alpinist, i-a transmis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis prin care îi spune că mediul înconjurător nu este protejat.

Dragă domnule președinte, dragul meu Klaus, din pădurile care m-au crescut îți dăreuiesc acum, aici, acest mesaj. Marșul pentru păduri de duminica trecută nu a fost un marș pentru păduri. Întrebarea este: Cum salvăm planeta? Răspunsul este – Planeta nu are nevoie de salvare. Noi avem”, și-a început Alex scrisoarea către președintele Klaus Iohannis.

Alpinistul spune că salvarea începe de la a cere iertare copacilor

Padurea este un templu. Pentru a putea intra in el avem nevoie de binecuvantare. Planeta aceasta este un templu. Si toate cele cate sunt cuprinse in ea. Incepem prin a cere iertare fiecarei fiinte vii, plante, animal, om, munte, deal, vale, apa, aer, cer. Totul face parte din acest templu, inclusiv noi doi. Acest templu suntem noi, cu totii„, spune Gavan.

In continuare, alpinistul il intreaba pe Klaus Iohannis care mai este prestatia si relevanta functiei prezidentiale si a CSAT daca in continuare se taie paduri, desi taierile au fost catalogate in mod oficial „ilegale”.

Am ajuns in prezent sa mai avem doar 29% suprafata impadurita, adica mult sub cei 43% la nivelul intregii UE si mult sub optimul calculat de 40-45%. Ramanem fara aer. La aproape cinci ani dupa ce, din fruntea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, ai catalogat in mod oficial taierile ilegale de paduri ca fiind un atentat la siguranta nationala, in Romania se depisteaza doar 1% din aceste taieri. Iar sistemul integrat de monitorizare a managementului forestier este si acum pe butuci. Care mai este prestanta, greutatea si relevanta functiei prezidentiale si a Consiliului daca deciziile si dispozitiile emise sunt optionale pentru guvern, asa cum s-a dovedit in cazul taierilor ilegale de paduri?

Intre timp, sase padurari au fost ucisi de catre mafia lemnului si altor sute li s-a pus viata in pericol prin agresiunile suferite. Solutia pentru toate acestea exista. Insa vointa si actiunea politica lipsesc. Daca padurea inseamna siguranta nationala, atunci niciun copac nu ar trebui sa se taie in tara asta fara binecuvantarea presedintelui. Iar daca un copac este taiat in tara asta, este taiat pentru ca are binecuvantarea, fie ea si muta, a presedintelui„, mai scrie Alex Gavan.

„Haina pe care o porți este mult prea largă”

Alpinistul îi spune președintelui că „haina pe care o poartă” în calitate de președinte al României „este mult, mult prea largă”.

Draga domnule presedinte, dragul meu Klaus, dragul meu Klaus Iohannis, fratele meu Klaus, cu dragoste iti spun, din punctul de vedere al protejarii mostenirii pe care o lasam copiilor, haina pe care o porti acum in calitate de presedinte al Romaniei iti este mult, mult prea larga. Te iubesc„, a spus în încheire alpinistul.

Alpinistul Alex Găvan este unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști din România, acesta escaladând mai multe vârfuri din lume. De asemenea, Alex este implicat în mai multe acțiuni de protejare a mediului.

Citeste si:Caz șocant pe litoralul românesc. Femeie, găsită moartă pe plaja “Trei papuci” din Constanța

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini