Redactia.ro
Home » Stil de viață » Se aflau într-o escapadă când au descoperit sute de borcane uriașe îngropate, când le-au deschis și au văzut ce era în ele, au sunat poliția imediat: ,,De 2.800 de ani…” Uite ce era în borcanele din pământ:

Se aflau într-o escapadă când au descoperit sute de borcane uriașe îngropate, când le-au deschis și au văzut ce era în ele, au sunat poliția imediat: ,,De 2.800 de ani…” Uite ce era în borcanele din pământ:

Se aflau într-o escapadă când au descoperit sute de borcane uriașe îngropate, când le-au deschis și au văzut ce era în ele, au sunat poliția imediat: ,,De 2.800 de ani…” Uite ce era în borcanele din pământ:

Într-o lume a descoperirilor arheologice uluitoare, uneori adevărata comoară se ascunde chiar sub picioarele noastre. Într-o zi aparent obișnuită, în pitorescul sud al Turciei, o echipă de arheologi a făcut o descoperire care a redefinit complet percepția asupra istoriei și a culturii antice. Îngropate adânc în pământul vechi de 2.800 de ani din regiunea Vans, sute de borcane de ceramică uriașe au ieșit la lumină și au dezvăluit o poveste captivantă despre trecutul misterios al unei civilizații străvechi. Iată detaliile!

Descoperirea uimitoare a borcanelor uriașe îngropate de 2.800 de ani

Într-o escapadă aparent obișnuită, o echipă de arheologi a făcut o descoperire uluitoare în sudul Turciei. Într-o regiune numită Vans, ei au găsit sute de borcane de ceramică uriașe îngropate în pământ, care datează de la 2.800 de ani în urmă. Această descoperire incredibilă ar putea avea legătură cu Regatul Urartu, care a domnit în această zonă în secolul al XIX-lea ÎHr.

Povestea captivantă a acestei descoperiri începe cu eforturile a peste 50 de arheologi dedicați, care au muncit asiduu pentru a dezgropa aceste adevărate comori. Borcanele uriașe, care par a fi mai degrabă morminte, conțin rămășițele pământești ale oamenilor care au trăit în acele vremuri îndepărtate. Dr. Erkan Konyar, unul dintre arheologi, a declarat că această descoperire este de o importanță extraordinară pentru înțelegerea istoriei și culturii acelei perioade, potrivit dailynews.ro.

Arhitectura a rămas robustă și neschimbată

În timp ce mulți ar fi tentați să creadă că după 2.800 de ani, pereții care stau deasupra mormintelor ar fi fost afectați de trecerea timpului și de cutremure, surpriza a fost cu atât mai mare când s-a constatat că arhitectura acestor structuri a rămas robustă și neschimbată. Aceasta ridică întrebări fascinante cu privire la tehnicile de construcție utilizate în Regatul Urartu și la durabilitatea lor excepțională.

Vans, locul acestei descoperiri senzaționale, a fost capitala Regatului Urartian până în secolul XVI-lea ÎHr, când a căzut înainte de era noastră. Această regiune a fost cunoscută pentru bogăția sa culturală și arhitecturală, iar echipa de arheologi care lucrează aici în fiecare vară speră să dezvăluie și mai multe comori care se ascund sub pământul istoric, conform sursei citate.

 

Sursa foto: dailynews.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: