Redactia.ro
Home » Știri » Se amână alegerile parlamentare? Proiectul de lege a fost depus

Se amână alegerile parlamentare? Proiectul de lege a fost depus

Un fost membru USR, deputat independent, cere amânarea alegerilor parlamentare cu trei luni. Parlamentarul Adrian Dohotaru a depus la Senat un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare.

 

Când vor avea loc alegerile parlamentare

 

Parlamentarul independent, Adrian Dohotaru, a depus la Senat propunerea legislativă pentru stabilirea datei alegerilor paramentare. Data propusă de fostul membru PSD este 14 martie 2021. Astfel, perioada electorală ar urma să aibă loc începând cu 13 ianuarie 2021. Amânarea alegerilor parlamentare a fost discutată de mai mulți politicieni în ultima perioadă, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Inițiatorul amânării alegerilor parlamentare a fost Călin Popescu Tăriceanu, imediat după alegerile locale.

”Data alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabilește în ziua de duminică, 14 martie 2021”, se arată în textul proiectului de lege.

 

Marcel Ciolacu susține amânarea alegerilor parlamentare

 

Mesajul a fost preluat și de președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. ”Nu, alegerile nu se pot organiza, dar pe ei nu-i interesează altceva. Cum să ieși, tu, președinte al României în conferință de presă, când ai cel mai mare număr de cazuri să ataci PSD, de 17 ori să ataci PSD-ul, iar la final să le spui oamenilor să aibă grijă și cu pandemia”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a declarat joi seară, la Antena 3, că partidul pe care îl conduce dorește inițierea unui proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare. Președintele PSD a declarat că nu ia deloc în consderare părerea președintelui Iohannis în această situație. „Nu ne interesează, în acest moment, că-și dorește sau nu-și dorește preșdintele Iohannis alegeri. Noi suntem pe drumul corect”, a afirmat Ciolacu. Mai mult, liderul PSD îl acuză pe Iohannis că ‘‘și-a uitat haina constituțională de aproape un an”. Liderul social-democraților este de părere că numărul de infectări  va depăși 2.500 spre 3.000. ”Pandemia e clar că nu este în acest moment controlată şi bine gestionată de către Guvern. Vom vota amânarea alegerilor”, a afirmat social-democratul.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: