Redactia.ro
Home » Știri » Se cere redenumirea Șoselei Kiseleff din București, unde se află Ambasada Rusiei. Propunerea a ajuns pe masa primarului Nicușor Dan

Se cere redenumirea Șoselei Kiseleff din București, unde se află Ambasada Rusiei. Propunerea a ajuns pe masa primarului Nicușor Dan

Șoseaua Kiseleff din București ar putea purta un alt nume, după ce o cerere în acest sens a ajuns la Primăria Capitalei, chiar pe masa lui Nicușor Dan.

Ambasada Ucrainei în România i-a cerut primarului Capitalei, Nicușor Dan, să redenumească Șoseaua „Pavel D. Kiseleff”, acolo unde se află Ambasada Rusiei. Oficialii de la Kiev propun ca aceasta să poarte un alt nume, potrivit Mediafax.

Se cere redenumirea Șoselei Kiseleff din București, unde se află Ambasada Rusiei. Propunerea a ajuns pe masa lui Nicușor Dan

Diplomații ucraneni din toată lumea au făcut un apel de solidaritate față de Ucraina. Așa că au lansat o campanie prin care cer schimbarea numelor străzilor pe care se află consulatele ruse.

O astfel de cerere a ajuns și pe masa lui Nicușor Dan. Ambasada Ucrainei îi cer edilului să redenumească Șoseaua „Pavel D. Kiseleff” în Șoseaua „Ucraina”.

„Ucrainenii apelează către întreaga lume să schimbe adresele ambasadelor și consulatelor ruse în străzile Ucraina. Campania Strada Ucraina a fost lansată în 53 de orașe din 34 de țări, îndemnând locuitorii locali să susțină redenumirea străzilor pe care se află ambasadele și consulatele rusiei în străzile Ucraina.

Acesta va fi un act simbolic de sprijin pentru poporul ucrainean, care își apără independența în războiul declanșat de Rusia.

Ambasada Ucrainei în România împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România s-a adresat către Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, și Primăriei cu rugămintea de a se alătura altor capitale din Europa și America și de a examina posibilitatea redenumirii unei părți a Șoselei Pavel D. Kiseleff, pe care se află Ambasada Federației Ruse în România, în Șoseaua Ucraina.”, este mesajul transmis de Ambasada Ucrainei la București.

Mișcarea Ucrainei pentru a „deputiniza lumea”

Și chiar ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că această campanie a fost lansată cu scopul de a izola Rusia, în plin război, și de a „deputiniza” întreaga lume.

„Forțarea ambasadelor Rusiei în lume să fie situate pe străzile Ucraina face parte din efortul nostru mondial de a izola Rusia și de a deputiniza lumea. Rușii vor trebui să citească literalmente numele „Ucraina” oriunde și oricând.

O reamintire zilnică a faptului că Ucraina este un stat suveran care va prevala și care va exista întotdeauna, indiferent cât de mult ar încerca Rusia să nege dreptul nostru de a exista.”, a explicat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini