Redactia.ro
Home » Știri » Se încep lucrările pentru magistrala de metrou 1 Mai-Aeroportul Otopeni. Când ar trebui să fie gata

Se încep lucrările pentru magistrala de metrou 1 Mai-Aeroportul Otopeni. Când ar trebui să fie gata

Se încep lucrările pentru magistrala de metrou 1 Mai-Aeroportul Otopeni

Magistrala de metrou 1Mai-Aeroportul Otopeni prinde formă. Contractul de finanțare a fost semnat miercuri. Valoarea acestuia depășește 6,3 miliarde de lei.

S-a semnat contractul pentru magistrala de metrou 1 Mai-Aeroportul Otopeni

Potrivit unui comunicat trasmis miercuri de Metrorex, contractul pentru magistrala de metrou 1Mai-Aeroportul Otopeni a fost semnat. Finanţarea nerambursabilă este de 2.360.297.239,70 lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoare echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.

„Proiectul Magistrala 6 va asigura legătura reţelei de metrou a Municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii. Obiectivul contractului de finanţare îl reprezintă acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului, în confomitate cu legislaţia europeană şi naţională aplicabile acestuia”, a transmis, miercuri, Metrorex, într-un comunicat preluat de news.ro.

Când va gata magistrala

Realizarea noii magistrale urmărește, potrivit Metrorex, și „îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce eficientizează durata de deplasare pe coridorul deservit”.

Conform Contractului de Finanţare, semnat și de Ministerul Transporturilor, perioada de implementare a proiectului Magistrala 6 – 1Mai – Otopeni se finalizează la data de 15.11.2026.

Potrivit stirileprotv.ro, se are în vedere creşterea eficienţei transportului din punct de vedere al vitezei comerciale, prin economia de timp pe care o va asigura noul transport subteran; reducerea poluării (gaze de eşapament, zgomot, vibraţii) prin degrevarea transportului de suprafaţă atât public, cât şi privat cu implicaţii importante asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii din punct de vedere al condiţiilor de mediu; creşterea atractivităţii transportului cu metroul, comparativ cu transportul rutier, în consecinţă, reducerea numărului de accidente, reducerea degradării drumurilor, realizarea de economii de carburanţi şi întreţinere, reducerea timpului de deplasare etc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: