Redactia.ro
Home » Știri » Se îngheață anul școlar din cauza grevei profesorilor!? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Se îngheață anul școlar din cauza grevei profesorilor!? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

GALERIE FOTO (2)

Profesorii din România declanșează o grevă generală, iar negocierile cu Guvernul sunt în desfășurare. Întrebarea crucială este dacă anul școlar va fi afectat de această grevă și ce se va întâmpla cu examenele naționale ale elevilor.

Din ce în ce mai mulți părinți sunt îngrijorați cu privire la soarta pe care o vor avea copiii lor în următoarea perioadă. Greva profesorilor afectează destul de mult în acest moment situația în care se află elevii, motiv pentru care unii reprezentanți au făcut o serie de dezvăluiri cu privire la ce urmează.

Va îngheța anul școlar din cauza grevei profesorilor?

Ariana Dudună, în calitate de președintă a Asociației Elevilor din Constanța, abordează problema posibilității înghețării anului școlar din cauza grevei profesorilor. Ea afirmă că anul școlar nu va fi înghețat și, cel mult, examenele naționale vor fi amânate.

Totodată, reprezentanta Asociației Elevilor din Constanța atrage atenția asupra consecințelor grave pe care decizia Guvernului de a nu majora salariile profesorilor le va avea în viitorul apropiat.

„Văd că tot e în spațiu public aruncată această ipoteză catastrofală sub un semn propagandistic al Guvernului. Nu e cazul. În cel mai rău caz se vor amâna examenele. Poate cu o săptămână, cu două. Dar este un risc mic comparativ cu riscul mare de colaps al sistemului de educație în cazul în care nu vor crește salariile, pentru că deja avem un deficit mare de cadre didactice. Peste 5, 6, 7 ani există riscul să nu mai avem deloc profesori”, a spus Ariana Dudună.

Ce schimbări s-au produs la nivelul programei școlare

Calendarul admiterii la liceu a suferit deja modificări, conform informațiilor de pe edupedu.ro. Astfel, anumite probe, cum ar fi cele de aptitudini și cele de limbă străină, au avut termenele amânate. Elevii cu cerințe educaționale speciale și elevii de etnie romă sunt și ei afectați de aceste schimbări.

Conform noilor termene, 15 iunie este data limită pentru depunerea contestațiilor la probele de aptitudini, comunicarea rezultatelor finale și depunerea certificatului de orientare școlară pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

În a patra zi de grevă generală, Guvernul a propus profesorilor acordarea unor carduri în valoare de 2500 de lei, care să fie împărțite în două tranșe. Cu toate acestea, profesorii nu au fost de acord cu această propunere, considerând-o jignitoare, și continuă să susțină majorarea salariilor cu 25%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: