Redactia.ro
Home » Știri » Se întorc zăpezile în România! ANM emite un cod galben de ninsori și viscol

Se întorc zăpezile în România! ANM emite un cod galben de ninsori și viscol

Prognoza meteo actualizată! Vin ninsorile 

Vremea este, în continuare, extrem de schimbătoare și nu se menține un echilibru în ceea ce privește temperaturile și fenomenele din țara noastră. Chiar dacă am avut parte de câteva zile mai călduroase, se pare că lucrurile se schimbă din nou: aerul se răcește și zăpezile revin pe teritoriul României. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare de cod galben în acest sens.

Cod galben de ninsori, ploi și viscol

Vremea o ia din nou razna, după câteva zile cu temperaturi de peste 20 de grade și o atmosferă cu adevărat de primăvară. Deși ne gândeam că am scăpat de ger și vreme rea, ANM face un anunț extrem de neplăcut pentru cei care așteatpă cu nerăbdare căldura.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis cod galben de ninsoare, viscol și ploi abundente în toiul primăverii. Temperaturile ridicate vor fi înlocuite de cele scăzute și un nou strat de zăpadă se va așterne în multe zone din România.  Iată când începe codul galben și până când este valabil, dar și zonele cele mai afectate de pe teritoriul țării noastre.

Codul galben a fost emis de către meteorologii din România în urmă cu puțin timp și este valabil de vineri, 10 martie de la ora 12:00 și este valabil până sâmbătă, la ora 08:00. În acest interval sunt așteptate ploi însemnate cantitativ, dar și ninsori și viscol în zonele mai înalte.

Zonele vizate de codul galben

Conform specialiștilor ANM, în zona Carpaților Meridionali va ploua, ceea ce înseamnă că stratul de zăpadă existent se va topi. Nu există, însă, riscul să se facă polei, pentru că temperaturile nu vor fi negative, dar tot se va simți o răcire considerabilă. Specialitșii spun că sunt așteptate cantități considerabule, de 20 și 25 l/mp și izolat se vor acumula 30 l/mp.

La altitudini de peste 1800m sunt așteptate precipitați mixte. De asemenea, urmează să avem parte și de descăcări electrice, mai ales în zona Olteniei. La munte va ninge considerabil și se va așterne un nou strat de zăpadă, care va fi viscolit de vântul puternic de pe parcursul nopții.

Cât despre Maramureș, Transilvania, zona de deal a Crișanei și zona de nord a Moldovei, sunt așteptate tot precipitații mxite și temperaturi mai scăzute decât în zilele trecute.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: