Redactia.ro
Home » Știri » Ultimul weekend de iarnă aduce temperaturi meteo extreme: viscol și inundații. Cum este vremea în București

Ultimul weekend de iarnă aduce temperaturi meteo extreme: viscol și inundații. Cum este vremea în București

ninsori

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ultimul weekend al lunii februarie. Vremea va fi rece, cu fenomene meteo extreme, avertizări de viscol și inundații. Singurele excepții vor fi înregistrate în Muntenia și în Capitală, unde temperaturile înregistrate vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Fenomene meteo extreme. La munte va viscoli puternic

Specialiștii ANM au transmis în cursul zilei de vineri, 24 februarie, o informare meteorologică de cod galben de ploi, ninsori și viscol începând din seara zilei de vineri și fiind valabilă până luni dimineață. În timp ce în majoritatea reegiunilor din țară se vor înregistra precipitații, în zonele cu altitudine de peste 1500-1600 de metri va fi lapoviță și ninsoare.

Hidrologii anunță că în intervalul 25-26 februarie vor avea loc depășiri ale cotelor de apărare pe râuri din mai multe județe ale țării. Au fost emise avertizări de tip Cod Portocaliu pentru judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Arad, Caraş-Severin, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, în timp ce în alte 19 județe au fost emise avertizări de tip Cod Galben.

Cum va fi vremea în ultimul weekend de iarnă în București

În Capitală, temperaturile înregistrate pe 25 și 26 februarie vor fi deosebit de ridicate în comparație cu valorile normale ale acestei perioade a anului. Temperaturile maxime se vor situa între 15 și 19 grade, în timp ce cele minime se vor situa între 2 și 7 grade Celsius. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat, rafalele de vânt ajungând până la 40 de kilometri pe oră

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini