Redactia.ro
Home » Știri » Se introduce o nouă materie în școlile din România. Ce vor studia elevii de liceu

Se introduce o nouă materie în școlile din România. Ce vor studia elevii de liceu

Se introduce o nouă materie în școlile din România. Ce vor studia elevii de liceu

Se introduce o nouă materie în școlile din România. Iată ce vor studia elevii de liceu!

Se introduce o nouă materie în școlile din România

Potrivit unui document draft publicat de edupedu.ro, toți elevii de liceu, indiferent de profil și specializare, cu excepția celor din învățământul teologic, vor studia această materie în locul Religiei.

O nouă materie, denumită „Perspective globale”, va fi introdusă în planurile-cadru pentru liceu în România. Această materie este concepută ca o alternativă pentru elevii care nu participă la orele de Educație Religioasă. Iată toate detaliile!

Ce vor studia elevii la materia „Perspective globale”

Materia „Perspective globale” va aborda diversele tradiții, elemente de cultură și civilizație din întreaga lume, pornind de la situația globală actuală. Scopul este de a familiariza elevii cu diversitatea culturală și de a-i ajuta să înțeleagă mai bine lumea în care trăim. Această disciplină vine în întâmpinarea nevoii de a promova toleranța, respectul și deschiderea către alte culturi și tradiții.Potrivit unui document draft publicat de edupedu.ro, toți elevii de liceu, indiferent de profil și specializare, cu excepția celor din învățământul teologic, vor studia această materie în locul Religiei.

Conform Ministerului Educației, această nouă materie se va desfășura în paralel cu ora de Religie, astfel încât numărul total de ore nu va fi modificat în planurile-cadru pentru liceu. Astfel, se asigură că elevii care nu participă la orele de Religie beneficiază de o alternativă educațională relevantă și coerentă.

Religia, inclusă ca disciplină opțională la Bacalaureat

Religia rămâne o disciplină importantă în sistemul de învățământ românesc. Ea este singura materie, alături de Limba și literatura Română și Matematică, care se studiază în toți anii de școală, indiferent de profil, specializare sau ciclu de învățământ. Recent, Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților a votat ca Religia să fie inclusă ca disciplină opțională la Bacalaureat, pentru elevii de la profilul uman, specializările filologie și științe sociale, la proba E. Astfel, elevii vor avea posibilitatea să aleagă Religia ca a doua probă scrisă, alături de istorie.

În luna martie, cultele religioase recunoscute de statul român au adresat o scrisoare comună ministrului Educației, Ligia Deca, solicitând ca Religia să poată fi aleasă de către elevi ca probă de examen la noul Bacalaureat, la fel ca alte discipline din trunchiul comun. Această inițiativă a venit ca urmare a dorinței de a elimina discriminarea și de a oferi tuturor elevilor posibilitatea de a-și exprima cunoștințele în domeniul religios la examenul de Bacalaureat.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: