Redactia.ro
Home » Știri » Deputații au decis! Se majorează valoarea tichetelor de masă. La ce sumă ajunge în 2020

Deputații au decis! Se majorează valoarea tichetelor de masă. La ce sumă ajunge în 2020

tichet de masă

Valoarea nominală a unui tichet de masă va ajunge la 20 de lei, conform unui proiect legislativ adoptat azi la Camera Deputaților, ca și cameră decizională.

Documentul deja trecuse de Senat, astfel că votul deputaților a fost cel decisiv și șansele ca noua valoare să devină realitate sunt foarte mari.

Suma maximală actuală a unui tichet de masă este de 15,18 lei.

În expunerea de motive a proiectului, se argumentează că tichetul pe care îl primesc acum angajații nu are o valoare suficientă pentru a putea acoperi costurile unei mese. „Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”, spun inițiatorii, potrivit Romania TV.

Un alt motiv pentru care cei care au inițiat acest proiect legislativ au propus modificarea este faptul că valoarea de aproximativ trei euro a tichetului de masă din România este una dintre cele mai mici din Europa, unde valorile tichetelor sunt cuprinse între șase și 11 euro.

Trebuie specificat că valoarea nominală stabilită prin lege a tichetelor este una maximală, ceea ce înseamnă că este opțională și că angajatorul poate alege să ofere pe tichetul de masă valoarea maximală sau una mai mică.

Legea va intra în vigoare în data de 1 a lunii următoare celei în care a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: