Redactia.ro
Home » Știri » Se poate obține acid hialuronic din membrana cojii de ou. Secretul pentru a nu mai îmbătrâni

Se poate obține acid hialuronic din membrana cojii de ou. Secretul pentru a nu mai îmbătrâni

Acidul hialuronic este secretul multor persoane care rămân cu pielea și cu tenul tinere cât mai mult timp. Oul, la rândul lui este cunoscut ca o sursă impresionantă de substanțe nutritive: proteine, vitamine și minerale. Însă partea aproape invizibilă – membrana, stratul protector care căptușește interiorul cojii de ou a atras atenția cercetătorilor, datorită rezistenței și durabilității sale uimitoare.

Membrana cojii de ou a atras atenția cercetătorilor. Din ea se poate obține acid hialuronic

Membrana cojii de ou conține tot ce articulațiile noastre au nevoie. Oamenii de știință au descoperit că pielița de sub coaja de ou este o mină de nutrienți. Conține aproape toate substanțele de care oasele și articulațiile noastre au nevoie pentru a funcționa optim: acid hialuronic, glucozamină, condroitin, colagen și aminoacizi, potrivit sfatnaturist.ro

Toate aceste substanțe joacă un rol vital în ameliorarea durerilor și rigidității articulare, precum și în tratarea tulburărilor țesutului conjunctiv, însă beneficiile lor se pierd odată ce oul este preparat termic.

Principala caracteristică a acidului hialuronic este estomparea ridurilor și de hidratare a pielii. Acidul hialuronic este secretat în mod natural și de către organismul uman, fiind o componentă cheie a cartilagiilor osoase, însă cu înaintarea în vârstă, secreția de acid hialuronic devine din ce în ce mai precară, potrivit daciccool.ro.

Totuși, dacă nu vrei să cheltui mulți bani pe tratamentele cosmetice cu acid hialuronic, trebuie să știi că există o metodă mult mai simplă și ieftină la care poți apela, și anume – membrana cojii de ou.

Cum să prepari acidul hialuronic acasă

Trebuie să știți că puteți prepara acidul hialuronic chiar la dvs. acasă. Iată rețeta:

Ingrediente: cuticula (pieliță, membrană) din interiorul oului, uscată, de la 8 până la 25 de ouă proaspete de găină, alcool etilic de 25-35 de grade, glicerină vegetală și apă de trandafiri.

Pentru a obține acid hialuronic pulbere, se usucă bine cuticula de la ouă și se macină cu râșniță de cafea. Pentru a obține acidul hialuronic lichid, se prepară următorul macerat: într-un borcanas cu dop (cca 50 ml) se introduce cuticula uscată de la 8-10 ouă (chiar și mai mult), deasupra cuticulei se toarnă alcool etilic de 25-35 de grade (alcoolul va acoperi complet cuticula), se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, apoi se strecoară.

Alcool de 35 de grade obținem dacă amestecăm (diluăm) 35 părți (ml) alcool alimentar de 96 de grade cu 61 părți (ml) apă distilată. Așa obținem 97 ml alcool de 35 de grade.

Acidul hialuronic astfel obținut se folosește la prepararea cremelor și a măștilor de față (tonic pentru față).

În 30-50 ml de cremă se pune o linguriță de acid hialuronic lichid. Din acidul hialuronic pulbere se pune o linguriță rasă la 30-50 ml de cremă.

Acidul hialuronic se folosește cel mai des pentru umplerea ridurilor, fără a fi nevoie de folosirea acelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: