Redactia.ro
Home » Homepage » Se schimbă codul rutier! Dacă circuli cu această viteză, rămâi pieton șase luni

Se schimbă codul rutier! Dacă circuli cu această viteză, rămâi pieton șase luni

Atenție șoferi! Prevederea din Codul Rutier de care trebuie să ştie toţi proprietarii de maşini. Încălcare ei duce la amenzi de până la 3.000 de lei

Vești tot mai rele pentru șoferi, după ce în ultima vreme au avut loc o mulțime de schimbări în ceea ce privește circulația cu mașina. Se pare, însă, că legile se înăspresc din nou, după ce Senatul a luat o decizie extrem de dură: șoferii care depășesc limita de viteză vor rămâne pietoni timp de 180 de zile.

Schimbări de ulimă oră în codul rutier

Vești rele pentru toți șoferii, dar mai ales pentru cei care știu că încalcă legea și nu se pot rezuma la viteza maximă admisă din punct de vedere legal. Mai exact, a fost depus la Senat un proiect nou care are în plan modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, „în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h.

Vezi și: Noi modificări ale Codului Rutier. Cum vor circula șoferii în sensul giratoriu 

Mai exact, cei care depășesc viteza legală admisă pe oricare dintre drumurile din România va rămâne pieton timp de 180 de zile. De asemenea, reținerea mai are loc încă 30 de zile pentru cei care mai săvârșesc o nouă faptă similară. Parlamentarii au propus către vot la Senat această shimbare în contextul în care au loc tot mai multe accidente mortale din cauza vitezei și speră că decizia va trece de forurile cu drept de vot și amenzile vor crește pe măsură.

 „în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile – este un nou prag de depăşire a vitezei legale, majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni, reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic”, se precizează în raport.

De asemenea, Senatul a mai votat o lege conform căreia o persoană care a fost condamnată pentru o infracţiune comisă după ce nu a respectat regulile de circulație și care a avut ca rezultat decesul victimei va mai putea susține examenul pentru obţinerea permisului de conducere doar după cinci ani de la data executării pedepsei. Propunerea a venit de la senatorul PSD Robert Cazanciuc în speranța că oamenii vor conștientiza pericolul vitezei și își vor da seama cât de mult costă inconștiența.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: