Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă legea! Mii de români vor beneficia de scutirea taxelor

Se schimbă legea! Mii de români vor beneficia de scutirea taxelor

Mii de români vor beneficia de scutirea taxelor

O propunere legislativă pentru completarea Codului fiscal, care constă în scutirea de plată a impozitelor pentru veniturile salariale pentru jurnaliști și tehnicieni în radiodifuziune a fost depusă marți în Camera Deputaților.

Această schimbare a fost adoptată cu 174 de voturi pentru, și cu doar 2 împotrivă, plus 91 de abțineri, conform Agerpres.

„Cercetarea, investigarea, interpretarea și comunicarea știrilor și informațiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului și a altor mijloace de informare în masa, respectiv controlul funcționarii tehnice a echipamentelor pentru a înregistra și edita imaginile și sunetul și pentru transmiterea pentru emisiunile radio și de televiziune a imaginilor și sunetelor, precum și a altor tipuri de semnale de telecomunicații terestre, marine sau aeriene, care se desfășoară în baza unui contract de munca și a unui contract de drepturi de autor”se va introduce în articolul 7 din Codul fiscal.

În proiect se prevede ca la articolul 7 să fie adăugată cercetarea de jurnalism.

Deputații au decis! Se majorează valoarea tichetelor de masă. La ce sumă ajunge în 2020

Cel care a venit cu această propunere legislativă a fost deputatul PSD Valeriu Steriu, fiind semnată de 27 de parlamentari ale PSD, ALDE, PMP. Actul normativ a mai fost pe ordinea de zi a plenului Camerei Deuputaților, dar cu raport de respingere. A fost discutat mai târziu pe data de 3 decembrie anul trecut, când s-a dat un raport suplimentar. Legea merge la promulgare în cadrul președintelui, fiind decis de Camera Deputaților.

„Cariera de jurnalist necesită sprijin, de aceea se propune stabilirea unui tratament fiscal favorabil. Veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, au ca urmare desfășurarea activității obținute de persoanele fizice, ce activează în acest domeniu. Mass-media reprezintă de astfel, pilonul unei societății democratice”, susține Steriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: