Redactia.ro
Home » Știri » Taxe pentru autoturismele care poluează. Lista mașinilor care nu mai pot circula în centrul Bucureștiului

Taxe pentru autoturismele care poluează. Lista mașinilor care nu mai pot circula în centrul Bucureștiului

Taxe pentru autoturismele care poluează. Lista mașinilor care nu mai pot circula în centrul Bucureștiului

Taxe pentru autoturismele care poluează. Dacă proiectul vinietei Oxigen privind accesul mașinilor în Capitală va fi aprobată în ședința de joi a Consiliului General al Capitalei, multe mașini nu vor mai putea circula prin centrul orașului.

Taxe pentru autoturismele care poluează. Lista mașinilor care nu mai pot circula în centrul Bucureștiului

Lumea s-a obișnuit cu noile schimbări în legătură cu taxele uriașe pentru mașinile din București. Potrivit unor surse, dacă proiectul vinietei Oxigen privind accesul mașinilor în București va fi aprobată în ședința de joi a Consiliului General al Capitalei, muna din cinci mașini înmatriculate în București și Ilfov nu va mai putea circula prin centrul Capitalei.

Conform datelor speciale, alte peste 650.000 de șoferi vor trebui să plătească vinieta pentru a circula prin oraș. Mașinile sub Euro 5, indiferent de orașul unde sunt înmatriculate, sunt nevoite să plătească vinieta Oxigen pentru a putea intra în București.

Cele sub Euro 3, nu mai au voie absolut deloc în centrul orașului.

Mașinile care nu mai pot intra în centrul Capitalei

Pe cartea de tip nou, norma de poluare poate fi găsită în două locuri, la punctul 6-Număr național de registru, iar la ultima rubrică, ultimele două reprezintă norma Euro. De asemenea, norma se mai găsește înscripționată foarte clar și la punctul 17-Cod național de emisii. Pe cartea de identitate a unui vehicul de tip vechi, norma de poluare poate fi identificată la pucntul 5. Ultimele douăm caractere din șir reprezintă norma Euro.

Potrivit datelor oficiale, în Capitală și Ilfov, sunt înmatriculate 1.618.000 de mașini. Dintre care 261.000 autoturisme sunt Non Euro, 7.000 sunt ca Euro 1, iar 113.000 au norma Euro 2.

213.000 de autoturisme au norma Euro 3, iar alte 440.000 de mașini au norma Euro 4. Cele mai slab poluante sunt cele 253.000 de masini care au Euro 5 și 331.000 cu Euro 6. Norma de poluare în acre se încadrează o mașină nu este trecută în certificatul de înmatriculare.

Citeste si:Cazul șocant al celor doi frați români găsiți împușcați în cap în Belgia. Un polițist a fost arestat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: