Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă prefectul Capitalei! Cine este în cărți pentru această funcție

Se schimbă prefectul Capitalei! Cine este în cărți pentru această funcție

GALERIE FOTO (2)

Premierul Ludovic Orban l-a demis pe Gheorghe Cojanu după gafa de proporții pe care a făcut-o la finalul săptămânii trecute. 

 

 

Cine va fi noul prefect

 

Prefectul Capitalei din acest moment, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat joi din funcție, a anunțat premierul Ludovic Orban. Premierul a precizat că Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate în calcul pentru această funcție.

“Am luat decizia de schimbare a prefectului Capitalei. Joi vom opera în Guvern această schimbare, a spus Orban, potrivit Agerpres, la sediul Biroul Electoral Municipal, unde au fost depuse listele PNL Bucureşti pentru alegerile parlamentare.

Premierul a anunțat că Traian Berbeceanu este luat în considerare  pentru funcția de prefect al Capitalei.

Decizia de schimbare a prefectului și de demitere a lui Gheorghe Cojanu vine pe fondul unei gafe a acestuia de săptămâna trecută. Cojanu a declarat, într-o emisiune televizată, că nu cunoaște numărul de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19 în București.

 

 

Cine este Traian Berbeceanu

 

Fostul comisar de Poliție Traian Berbeceanu, actualul șef de cabinet al ministrului de Interne  Marcel Vela, a fost angajat marți ca funcționar public la grupul deputaților PNL, potrivit News.ro, citat de Hotnews.ro.

Traian Berbeceanu a fost șef al Brigăzii de Combatre a Criminalității Organizate Alba între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT.

Berbeceanu  stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Berbeceanu a fosta achitat în anul 2016, în primă instanță, fiind găsit nevinovat pentru faptele de luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fapte de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013.

Premierul ia în calcul schimbarea actualului prefect, numire care va putea fi căută doar prin hotărâre de guvern. O ședință a Executivului ar putea avea loc joi.

Numirea fostului comisar, Traian Berbeceanu, ca funcționar public la grupul PNL al Camerei Deputaților  rezolvă problema faptului că acesta nu făcea parte din grupul funcționarilor publici, cerință pentru a putea fi numit în funcția de prefect al Capitalei.

 

 

Gheorghe Cojanu, gafă de proporții

 

Reamintim că prefectul Capitalei este protagonistul unor gafe și a unei întregi serii de bâlbe, după ce duminică Bucureștiul a depășit arta de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Rata de infectare a trecut de 3 duminică, datele fiind transmise de Grupul de Comunicare Strategică în informarea de la ora 13.00. La ora 23.00, prefectul spunea la Digi 24 că nu știe câte cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în Capitală deoarece era la cumpărături și nici nu le-a primit pe mail de la DSP.
„Nu am avut numărul de îmbolnăviri, eram la cumparaturi. Am fost înștiințat de dl colonel Precup de la ISU că e de 3.02 și trebuie să ne vedem la prefectură. M-am prezentat. Colega dvs a făcut precizarea că sunt mai mult de 500 de infectări. Eu nu am avut această informare, singurul lucru pe care-l știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. La ora la care eu am fost informat, eu nu primisem buletinul. La noi se trimite pe e-mail oficial”, a spus Cojanu duminică seară.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: