Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă radical vremea în România! Anunțul ANM

Se schimbă radical vremea în România! Anunțul ANM

Prognoza meteo 11-25 martie 2024. Meteorologii anunță creșterea temperaturilor în toată țara

Se schimbă radical vremea în România! Iată anunțul ANM!

Se schimbă radical vremea în România! Anunțul ANM

Potrivit meteorologilor, în această săptămână, temperaturile rămân scăzute, sub media normală pentru această perioadă a anului. În regiunile vestice și nord-vestice, joi se vor înregistra temperaturi maxime de 20-21 de grade, iar în București temperaturile se vor situa între 14 și 17-18 grade Celsius. În restul țării, temperaturile maxime vor fi de la 10-11 grade până la cel mult 17-18 grade, iar minimele se vor situa între unu-două și cel mult 10-11 grade Celsius.

Pe crestele montane, precipitațiile se vor menține sub formă de lapoviță și ninsoare, din cauza masei de aer rece care va persista până spre finalul săptămânii. De asemenea, vântul va prezenta intensificări de până la 45-55km/h, ceea ce va accentua senzația de frig. Cu toate acestea, vestea bună este că nu se așteaptă ploi semnificative sau pe arii extinse, ci doar ploi slabe cantitativ, pe arii restrânse. Acestea vor fi prezente atât astăzi, cât și în zilele următoare.

„Veștile bune ar fi, pe de o parte, faptul că nu plouă însemnat cantitativ și nici pe arii extinse. Chiar dacă mai apar ploile atât astăzi, cât și în zilele următoare, acestea sunt pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.

Pe crestele montane rămân precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pentru că ne menținem în aceeași masă de aer rece până spre finalul acestei săptămâni, acest lucru însemnând temperaturi mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată maxime, în marea lor majoritate, de la 10-11 până la cel mult 17-18 grade poate ușor mai ridicate de atât.

Joi să vedem și temperaturi maxime de 20-21 grade în regiunile vestice, nord-vestice, iar minimele de la unu-două la cel mult 10- 11 grade cele mai ridicate valori pe litera pe litoral, poate puțin mai scăzute de atât în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Capitală  vorbim de o vreme mai rece decât în mod normal a avea la această dată, temperaturi de la maxime de la 14 la cel mult 17-18 grade cel mai cald joi pare a fi pe parcursul acestei săptămâni. Vorbim și temperaturi minime de la patru la cel mult 7-8 grade”, spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

Când se îndreaptă vremea

În săptămâna următoare, se prognozează o încălzire semnificativă a vremii în toată țara, cu temperaturi care vor atinge și vor depăși valori de 20 de grade Celsius. De asemenea, vântul va prezenta intensificări din când în când, în mod constant în regiunile sud-vestice.

„Veștile bune vin abia săptămâna viitoare, când se pare că se va încălzi în toată țara, temperaturile vor atinge și vor depăși chiar valori de 20 grade vântul va prezenta și el intensificări din când în când pe parcursul acestei săptămâni, în mod constant în regiunile sud-vestice.

Miercuri, joi, cel mai probabil și în celelalte regiuni, cu rafale undeva la 45-55km/h astfel încât nici senzația nu va fi tocmai plăcută”, a mai spus aceasta.
Sursa foto: Arhivă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: