Redactia.ro
Home » Știri » Se spune sau nu la mulți ani în data de 16 februarie, când îl sărbătorim pe Sfântul Valentin

Se spune sau nu la mulți ani în data de 16 februarie, când îl sărbătorim pe Sfântul Valentin

Sfantul Valentin

În fiecare an, există un paradox când vine vorba de sărbătoarea Valentine’s Day, pentru că românii o sărbătoresc, dar Biserica nu aprobă această sărbătoare.

Când spunem „La mulți ani” de Sfântul Valentin

Sărbătoarea de Valentine’s Day a creat mereu o dispută cu Biserica, pentru că aceasta nu este una creștină, chiar dacă mulți spun chiar și „La mulți ani” în această zi. Mai mult, unii preoți consideră Valentine’s Day o sărbătoare „a desfrâului”. Dar când se spune, de fapt, „La mulți ani” cu ocazia Sfântului Valentin?

Este clar că acest sfânt a existat, însă nu trebuie să credem că el este sărbătorit în aceeași zi cu Valentine’s Day, pentru că nu este așa. Deci, ar fi greșit să îi urezi cuiva „La mulți ani” pe 14 februarie, pentru că atunci nu are loc o sărbătoare creștină. De fapt, nu ar fi complet greșit, pentru că la cei de credință romano-catolică are loc o celebrare a unui Sfânt Valentin.

Totuși, pentru creștinii ortodocși, Sfântul Valentin este serbat pe data de 16 februarie. Astfel, atunci ar trebui să facem urări de „La mulți ani”.

Iată în ce zile mai sunt sărbătoriți sfinți cu aceleași nume:

– Sfinții Mucenici Marcu, Sotirih și Valentin – 24 octombrie,

– Sfânta Muceniță Valentina – 10 februarie,

– Sfântul Mucenic Valentin – 16 februarie;

– Sfântul Mucenic Valentin – 24 aprilie,

– Sfântul Valentin Preotul – 6 iulie,

– Sfânta Muceniță Valentina – 18 iulie.

Urări de „La mulţi ani” de Sfântul Valentin

Îți urez din tot sufletul mult noroc și multă iubire, să îți găseșți pacea și fericirea, să nu verși nicio lacrimă și să trăieșți fiecare clipă astfel încât să nu regreți nicio secundă trecută! Cele mai bune urări din partea mea de Sfântul Valentin!

Să ai puterea să faci lumea mai bună și să-i faci fericiți pe toți cei din jurul tău cu bunătatea, dragostea și frumusețea sufletului tău! La mulți ani!

La mulți ani! Sfântul Valentin să-ți dea sănătate și putere să lupți pentru idealurile tale, să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii și fericire alături de familie și cei dragi!

Dacă toată lumea îți dorește că această zi să fie una minunată, eu îți urez că atât ziua de astăzi, cât și zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări și să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani!

Sfântul Valentin căruia îi porți numele să te ocrotească în fiecare zi, să-ți aducă liniște și pace și să nu lase că speranța să se stîngă din sufletul tău! La mulți ani cu împliniri și numai cu momente frumoase în viitor!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: