Redactia.ro
Home » Stil de viață » Secretul longevității: dieta antiîmbătrânire. Face minuni

Secretul longevității: dieta antiîmbătrânire. Face minuni

Știai că o dietă poate preveni chiar și apariția semnelor timpurii ale îmbătrânirii? Secretul stă la baza nutriției!

Atât starea de sănătate cât și aspectul pielii și energia de zi cu zi pot fi influențate de calitatea alimentelor pe care le consumăm. Specialiștii ne spun că vârsta reală a corpului depinde de stilul nostru de viață. Sunt foarte importante mesele echilibrate, abstinența la alcool, dar și menținerea greutății corporale. Totodată trebuie să știm că o dietă bogată în substanțe hrănitoare cu acțiune antioxidantă reprezintă secretul longevității.

Factori responsabili pentru îmbătrânirea timpurie 

„Fumatul, zahărul, pesticidele, stresul, consumul de alcool, expunerea la radiații ultraviolete și la agenții poluanți din mediu se numără printre factorii responsabili de îmbătrânirea precoce”, potrivit „Click!”

Substanțele-cheie obligatorii în meniul zilnic:

Dacă consumăm alimente bogate în vitamine acțiune a tuturor acestor factori nocivi poate fi combătută: 

Vitamina A susține funcția vizuală, menține integritatea mucoaselor și a pielii, stimulează activitatea sistemului imunitar, formarea de celule noi și funcționarea lor optimă.

Vitamina C este esențială în producerea de colagen, principala proteină din piele care îi conferă rezistență și elasticitate.

Acizii grași esențiali Omega-3 întăresc membranele celulare ale pielii și îi conferă strălucire. În plus, furnizează energie organismului.

Antioxidanții protejează celulele de expunerea la radicalii liberi care pot deteriora pielea.”

De reținut este faptul că apa este esențială pentru hidratarea pielii, pentru o bună circulație a lichidelor în organism dar și pentru sănătatea mușchilor și tuturor organelor din corp. 

Lista alimentelor care întârzie îmbătrânirea

Conform aceleiași surse, următoarele alimente întârzie îmbătrânirea:

1.        „Somonul – tonul, sardinele sau orice alt tip de pește gras conține acizii grași Omega-3, calciu, fier, fosfor, potasiu și vitaminele D și E. Aceste substanțe conferă pielii elasticitate și o protejează de apariția ridurilor. Peștele gras trebuie să fie consumat de minimum două ori pe săptămână.

2.        Fructele de pădure căpșunile, zmeura, murele și afinele conțin o cantitate semnificativă de vitamina C și antioxidanți.

3.        Roșiile sunt surse importante de licopen, un fitonutrient cu puteri antioxidante, care protejează pielea de acțiunile nocive a razelor ultraviolete.

4.        Nucile, surse de grăsimi Omega-3, ajută pielea să fie frumoasă și sănătoasă și îmbunătățesc sănătatea intestinală.

5.        Spanacul și toate legumele cu frunze verzi, (salata, varza, rucola) conțin antioxidanți, minerale și vitamina C. Aceste legume au efect de detoxificare, stimulează funcționarea bună a ficatului și neutralizează pH-ul acid din organism.

6.        Strugurii negri furnizează o doză benefică de minerale și fitonutrienți care încetinesc îmbătrânirea pielii. În plus, au efect detoxifiant și inhibă efectul nicotinei. Se recomandă consumul lor cu tot cu coajă și semințe.

7.        Ciocolata neagră este o sursă bună de magneziu, substanță care reduce stresul. Mai mult, îmbunătățește calitatea somnului, un factor important pentru sănătatea întregului organism.

8.        Rodia are în compoziție un compus fenolic (punicalagin) care ajută la păstrarea colagului din piele și încetinește procesul de îmbătrânire.”

Alimente care accelerează îmbătrânirea

Dacă dorești să combați îmbătrânirea prin alimentație trebuie să știi ce alimente generează o accelerare rapidă a acestui fenomen:

„Evită să consumi fructe tratate chimic, deoarece pesticidele îmbătrânesc pielea, dar și alte organe. Inamici ai aspectului fizic sunt și sosurile (ketchup-ul, maioneza, sosurile pentru salate etc.), compoturile, carnea procesată, zahărul, îndulcitorii artificiali și făina albă,” a mai relatat sursa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: