Redactia.ro
Home » Știri » Secretul lui Nicolae Ceaușescu! Ce obicei straniu repeta în fiecare vară dictatorul

Secretul lui Nicolae Ceaușescu! Ce obicei straniu repeta în fiecare vară dictatorul

Secretul lui Nicolae Ceausescu

Pe vremea când trăia, Nicolae Ceaușescu refuză cu orice preț să folosească aerul condiționat. Se pare că președintele României avea probleme de sănătate care nu îi permiteau să folosească acest aparat.

Secretul lui Nicolae Ceaușescu! Ce obicei straniu repeta în fiecare vară dictatorul

Fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu nu folosea absolut deloc aerul condiționat în zilele de vară. Ceaușescu și Elena mergeau la mare, la Neptun ori de câte ori aveau ocazia. În acel moment, plaja era supravegheată non-stop de Securitate, iar compexul era deservit cu 100 de oameni care le asigura tot confortul.

La acea vreme, aerul condiționat nu prea se importa, dar șeful statului putea beneficia de acest confort, în special când se deplasa în alte țări. Dar cu toate astea, Nicolae Ceaușescu refuza acest lucru, având probleme de sănătate. Sala Palatului avea sisteme multe de aerisiri, dar frica liderului de microbi sau de contaminare radiologică, la ședințele de partid toate dispozitivele de aer erau închise. Când dictatorul nu se afla în clădire, membrii se bucurau de un moment de răcire, desigur, până la sosirea lui Ceaușescu.. Vara era pompată apă din puț în calorifere la 9-10 grade Celsius, iar sistemul de răcire cu apă prin tavan sau pardoseli era unul ecologic.

Nicolae și Elena Ceaușescu mergeau la mare

Chiar dacă nu folosea aerul condiționat pentru a se răcori, liderul statului găsea altă modalitate. În timpul liber, Nicolae și Elena Ceaușescu mergeau în stațiunea Neptun, aceasta fiinc considerată, la acea vreme cea mai cochetă stațiune.

Oamenii o numeau „perla litoralului românesc”. Deși mergeau la mare pentru a se relaxa, cei doi erau păziți în permanență de securitate, plaja fiind îngrădită și păzită de trupele de pază, iar complexul avea 100 de persoane care se ocupau de confortul celor doi soți. Când ajungeau la mare, Nicolae și Elena Ceaușescu se cazau la o vilă din stațiunea Neptun, iar de-a lungul anilor s-a zvonit mai multe anectode referitoare la vacanțele de vară ale dictatorului.

Loading...