Redactia.ro
Home » Stil de viață » Secretul unei locuinţe mereu fresh. Pune această plantă în casă şi vei avea mereu un miros plăcut

Secretul unei locuinţe mereu fresh. Pune această plantă în casă şi vei avea mereu un miros plăcut

De ce să adaugi frunze de dafin ori de câte ori gătești carne

Vrei să scapi de mirosul neplăcut din casă? Te-ai săturat de aerul îmbâcsit? Vrei o atmosferă fresh? E cunoscut faptul că frunzele de dafin se folosesc drept la prepararea unor mâncăruri și băuturi grație savorii pe care o dau. Te-ai gândit însă vreodată să le folosești și altfel? De exemplu, arse.

Frunzele de dafin conţin antioxidanţi, vitamine şi acid folic, precum şi calciu, potasiu, magneziu, cupru, fier, seleniu şi zinc, ceea ce le conferă cunoscute valențe terapeutice.

Ai nevoie de 3 foi de dafin

Mirosurile neplăcute pot fi prezente în casă din mai multe motive. Din fericire, nu va trebui să apelezi la odorizante pe bază de chimicale. Pentru a elimina mirosurile urâte, ai nevoie de 3 foi de dafin.

Datorită proprietăților lor antibacteriene şi antivirale, foile de dafin reprezintă un remediu bun inclusiv pentru a trata plăgile sau chiar unele probleme dentare şi chiar şi digestive.

S-a constatat că dacă ardem în mod regulat o frunză de dafin într-o încăpere, vom scăpa de mirosul neplăcut al umezelii și ne putem îmbunătăți în mod semnificativ starea de bine.

Uleiurile esențiale și eucaliptolul din frunzele de dafin umplu (după ardere) camera prospețime și elimină mirosurile.

Pune frunze de dafin şi în frigider

Gospodinele folosesc frunzele de dafin ca să „aeriseasă” şi frigiderul. Ele pot oferi un parfum dacă le pui în interiorul electrocasnicelor, precum frigiderul. Planta este una foarte puternică, iar dacă o vei pune înauntrul frigiderului, vei observa că mirosul plăcut va apărea la foarte scurt timp.

De multe ori oamenii se confruntă cu mirosurile neplăcute din frigider, fie din cauza alimentelor, fie că nu îl curăță atât de des pe cât ar trebui.

Frunzele de dafin au beneficii şi în sănătate

Ceai din frunze de dafin pentru relaxare și reducerea stresului. Dacă este obișnuit să folosești frunze de dafin pentru prepararea mai multor feluri de mâncare, este posibil să le folosești și ca infuzie pentru a savura un ceai cu aromă subtil picantă.

Frunzele de dafin sunt eficiente în lupta cu răceala şi gripa. Dacă suferi de probleme respiratorii, poţi fierbe 500 ml de apă cu 2-3 frunze de dafin. Laşi în repaos 10 minute. Înmoi un prosop sau o cârpă în acest amestec şi îl pui fierbinte, dar la limita suportabilului, pe piept.

Ceaiul este bun pentru a scădea febra. Dacă simptomele nu se ameliorează, fierbi câteva frunze de dafin în 200 ml de apă până când rămâne doar un sfert din cantitate. Strecori şi bei o dată sau de două ori pe zi.

Pe lângă beneficiile și mirosul pentru care este recunoscută această plantă, contribuția sa spirituală depinde în principal de starea de spirit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: