Redactia.ro
Home » Știri » Sectorul 2 al Capitalei și-a deschis parcurile. Ce părere are viceprimarul Bucureștiului

Sectorul 2 al Capitalei și-a deschis parcurile. Ce părere are viceprimarul Bucureștiului

Parcuri deschise

Sectorul 2 al Capitalei și-a deschis sâmbătă parcurile, chiar dacă autoritățile nu au anunțat deschiderea acestora. Primăria sectorului 2 argumentează că deține un document care argumentează această inițiativă. Viceprimarul susține că această măsură nu este ilegală.

Sectorul 2 și-a deschis parcurile

Potrivit Digi24, viceprimarul sectorului 2 al Capitalei, Cristian Popescu a declarat că măsura luată sâmbătă nu este ilegală. Totodată, acesta susține că deschiderea parcurilor nu este un îndemn la relaxare.

Măsura nu este ilegală, am luat-o azi (sâmbătă – n.red.). De două săptămâni, monitorizez tot ce se întâmplă și am văzut că oamenii aleargă prin locuri pe care nu ar trebui să alerge. Așa că am deschis parcurile. Măsura nu e ilegală. Nu e un îndemn la relaxare. Mergem pe alee cum mergem pe trotuar”, a precizat viceprimarul Sectorului 2.

Deși parcurile sectorului 2 au fost deschise, viceprimarul a precizat că locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de recreere au rămas închise, iar motivul acestei inițiative a fost oferirea unei variante sigure pentru activitățile sportive ale românilor.

Locuitorii sectorului 2 trebuie să înțeleagă că restricțiile rămân, că suntem în Stare de Urgență și că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut”, a adăugat el.

De asemenea, locuitorii sectorului 2 sunt sfătuiți să stea pe canapea doar cei care sunt din aceeași familie și să păstreze obligatoriu, distanța socială.

Viceprimarul Bucureștiului nu este de acord cu deschiderea parcurilor în sectorul 2

Aurelian Bădulescu, viceprimarul minicipiului Bucureștiu, a menționat că decizia primăriei sectorului 2 al Capitalei de a redeschide parcurile nu reprezintă punctul de vedere al autorităților.

Totodată, Bădulescu s-a declarat nemulțumit de această decizie indiviudală a viceprimarului Popescu și consideră că această hotărâre este una strict personală.

Există o hotărâre a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București, for tutelar în astfel de situații de urgență, care, în unanimitate, a votat această decizie care era în concordanță cu întreg planul de măsuri luat la nivel național, motiv pentru care consider că, în acest moment, această decizie, care este una personală, nu administrativă, a spus Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei i-a sfătuit pe locuitorii sectorului 2 să țină cont de faptul că această decizie nu este una administrativă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: