Redactia.ro
Home » Știri » Parcurile din București s-ar putea redeschide în trei săptămâni

Parcurile din București s-ar putea redeschide în trei săptămâni

parcurile din București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că se analizează redeschiderea parcurilor din București, după data de 15 mai. Edilul face însă apel la cetățeni să fie responsabili, să poarte măști și să respecte distanțarea socială.

Firea consideră că ar putea redeschide în special parcurile mari, unde ar fi mai mic pericolul să se întâlnească multe persoane în același loc. „Parcurile, aici este o discuție, în special am preluat plângerile cetățenilor, care ne spun că sunt frustrați pentru că nu pot veni în parc. Dacă toată lumea ar înțelege, ar purta mască, ar limita contactul cu ceilalți, poate ar trebui să luăm în calcul redeschiderea parcurilor, ar fi o soluție.

Facem analize în această perioadă și cred că ar trebui să redeschidem parcurile, în special parcurile mari, unde ar fi mai mic pericolul să se întâlnească multe persoane în același loc. Teoretic, dacă fiecare ar fi responsabil și ar respecta distanță de 2-3 metri față de ceilalți cetățeni și nu merg în zona băncuțelor să joace table rummy etc sau în zona locurilor de joacă, unde ar sta 30-40 de mame care își supraveghează copilașii., a spus Gabriela Firea, în cadrul unui interviu, citată de stiripesurse.ro.

În ceea ce privește instituțiile de cultură, primarul Capitalei vrea să mai amâne redeschiderea lor. „Va fi foarte periculos să avem 200 de persoane într-o sală. Vă dați seama, cât timp virusul nu a fost încă oprit, pandemia este în extindere, nu avem un tratament clar. Riscăm să compromitem tot ceea ce am făcut în ultima lună.”, a declarat Firea.

Se opune ideii redeschiderii școlilor

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu este de acord cu reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență la 15 mai. Edilul a scris, joi, pe Facebook, că se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale.

„Am spus si ieri, si aseara, la TV, ca nu vad ca pe o solutie buna redeschiderea gradinitelor si a scolilor dupa 15 mai. Este, inca, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce in ce mai agresiv!”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Copiii nu vor putea respecta regulile de distanțare socială, se vor contamina, vor face forme ușoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor, avertizează Firea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: