Redactia.ro
Home » Știri » Șefa DIICOT, Giorgiana Hosu și-a dat demisia

Șefa DIICOT, Giorgiana Hosu și-a dat demisia

Giorgiana Hosu a demisionat în această seară de la șefia DIICOT, după ce soțul său a fost condamnat la trei de ani cu suspendare într-un dosar reprezentat de DNA.

Giorgiana Hosu a demisionat

Șefa DIICOT, Giorgiana Hosu a fost numită de Klaus Iohannis în luna februarie, fiind un procuror cu peste 20 de ani vechime. Aceasta a fost timp de câteva luni în atenția publicului, după ce s-a ocupat de cazul Caracal.

La interviul pentru ocuparea funcției de șef al DIICOT, Hosu a declarat că în dosarul Caracal au existat deficiențe de comunicare. Totodată, a infirmat că clasarea unor părți din dosarul 10 august, cea din care fostii sefi din jandarmeria eu scapat nepedepsiti.

„Ministrul Justiţiei a avut astăzi o întrevedere cu doamna Elena Giorgiana Hosu, Procuror Şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi doamna Oana Daniela Pâţu, Procurorul Şef Adjunct al Direcţiei. În cadrul întrevederii, Ministrul Justiţiei a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcţia de Procuror Şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de dna Procuror Şef al Direcţiei către CSM Secţia pentru Procurori”, arată Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă transmis joi seară.

Conducerea DIICOT va fi asigurată de Procurorul Șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu.

Fostul polițist Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, fiina acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administrație al Carpatica Asig Sibiu de Supraveghere Financiara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: