Redactia.ro
Home » Știri » Șefii Poliției Române, întâlnire în miez de noapte cu liderii clanului Duduianu. Ce explicații au oferit

Șefii Poliției Române, întâlnire în miez de noapte cu liderii clanului Duduianu. Ce explicații au oferit

Poliția română

Șefii Poliției Române au oferit, joi, explicații după ce au apărut imagini video în presă, care dovedesc că ofiţeri de rang înalt s-au întâlnit cu reprezentanţii Clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a interlopului Emi Pian.

Președintele Klaus Iohannis somase Ministerul de Interne să spună public dacă și de ce șefii Poliției Române s-au întâlnit cu membri ai clanului interlop Duduianu, potrivit Mediafax.

Secretarul de stat din MAI, chestorul Bogdan Despescu, a spus joi, referitor la faptul că şefi din Poliţia Română s-au întâlnit cu membri din clanul „Duduianu”, că nu a fost „negociată siguranţa cetăţenilor şi nici aplicarea legii”, ci s-a urmărit „prevenirea unor incidente violente”.

„Evenimentul din București, de la începutul lunii august, a fost permanent monitorizat de mai multe structuri din MAI, misiunea noastră fiind aceea de a evita producerea unor evenimente grave.

În urma unor analize a rezultat că era pusă în pericol sănătatea persoanelor din București. La procesiunea de duminică, 9 august, erau așteptate în jur de 3.000 de persoane, care ar fi dus la răspândirea infecției cu coronavirus prin încălcarea normelor sanitare. Exista riscul de producere a unor acte de violență.

„Nu fugim de responsabilitate”

Nu fugim de responsabilitate. Cred că aceste acțiuni care au fost mediatizate au arătat implicarea noastră în activitățile de combatere a criminalității.

Sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile programate. Instanța a respins propunerile de efectuare a 33 de percheziții domiciliare.

În acest context, pentru siguranța cetățenilor, am solicitat devansarea funeraliilor și am cerut reprezentanților bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat. Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană.”, a declarat Bogdan Despescu, într-o conferință de presă care a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Declarații de presă la sediul Inspectoratului General al Poliției Române

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 27 august 2020

Șeful Poliției Române: „Am făcut un demers absolut legal”

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a confirmat întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. El a susținut că a fost o acțiune oficială a Poliției Române și „cea mai eficientă acțiune legală”.

„A fost o acțiune oficială a Poliției Române. Nu am avut alte victime și nici scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău României (…) Am făcut un demers absolut legal, ca să rezolvăm lucrurile, exact în momentul cu eficiență maximă, pentru a proteja populația (…) Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, nu direct pistolul”, a declarat Liviu Vasilescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: